Sabun için hangi kostik?

İçindekiler:

  1. Sabun için hangi kostik?
  2. Sabun yapımı için gerekli malzemeler nelerdir?
  3. Sabunda hangi maddeler var?
  4. Sabunda kimyasal var mı?

Sabun için hangi kostik?

Şu an piyasada sabun yapımında 2 tip kostik kullanılır. Biri ve en çok kullanılanı "sodyum hidroksit”tir. Sodyum hidroksit bildiğiniz "sofra tuzu” suda eritilip, verilen elektirikle tepkimeye girmesi sonucu ortaya çıkan 4 temel maddeden biridir.

Sabun yapımı için gerekli malzemeler nelerdir?

Sabun ham madde temelde yağ ve alkalidir. Yağ olarak zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, kakao yağı gibi bitkisel yağlar ya da kimyasal yöntemlerle çıkarılan başka yağlar kullanılabilir. Alkali olarak sodyum hidroksit ya da potasyum hidroksit kullanılabilir.

Sabunda hangi maddeler var?

Sabun üretiminde kullanılan yağların başında bitkisel yağlar gelmektedir. Sabun üretiminde en çok hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, defne yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve hayvansal iç yağ olan donyağı, domuz yağı, ya da kemiklerden elde edilen yağlar kullanılmaktadır.

Sabunda kimyasal var mı?

Kimyasal olarak sabun aslında tuzdur. Günümüzde sabun yalnızca kostik (sodyum hidroksid ve türevi), yani bazdan üretilmektedir; satın aldığınız sabun içerisinde, kostik kullanılmadığını iddia ediliyorsa, bu sizi aldatmaya yönelik bir çabadır.