Malullük Aylığı Nedir Kimler malullük maaşı alır?

İçindekiler:

  1. Malullük Aylığı Nedir Kimler malullük maaşı alır?
  2. Malullük aylığı hangi hallerde kesilir?
  3. Malüllük aylığı kimlere bağlanır?
  4. Malullük aylığı nasıl alınır?
  5. Malüllük Belgesi Nereden Alınır?

Malullük Aylığı Nedir Kimler malullük maaşı alır?

Malullük aylığı, Sosyal sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre kurumca yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarının sağlık kurulları tarafından düzenlenen raporlara dayanarak çalışamayacak durumda malul olduğu tespit edilen sigortalılara bağlanan aylıktır.

Malullük aylığı hangi hallerde kesilir?

Malullük aylığı almakta iken herhangi bir sigortalılık statüsüne göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların malullük aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesiliyor.

Malüllük aylığı kimlere bağlanır?

- En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartlarına haiz olmanız gerekir.

Malullük aylığı nasıl alınır?

Malullük Aylığı Bağlanması için Nereye ve Nasıl Başvurulur? Sigortalı veya sigortalının işvereni, maluliyet durumunun tespiti için sigortalının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine yazılı olarak başvurmalıdır.

Malüllük Belgesi Nereden Alınır?

Sigortalı veya sigortalının işvereni, maluliyet durumunun tespiti için sigortalının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine yazılı olarak başvurmalıdır.