Behçet hastaları nasıl beslenmeli?

İçindekiler:

  1. Behçet hastaları nasıl beslenmeli?
  2. Behçet hastalığının ilacı var mı?
  3. Behçet hastalığı hangi ilaçlar kullanılır?
  4. Behçet hastalığının ilacı nedir?

Behçet hastaları nasıl beslenmeli?

Mısır, pirinç pilavı, patates, hamurlu yiyecekler, beyaz ekmek ve hamburger gibi yiyecekleri yemeyin. Yemek isterseniz de çok az yiyin. Şeker hastaları bunları yememelidir. Bulgur pilavı, fasulye, nohut, bezelye, makarna gibi ürünleri ölçülü olarak tüketin.

Behçet hastalığının ilacı var mı?

BEHÇET HASTALIĞININ TEDAVİSİ Hastalığın kesin bir tedavisi henüz bulunamamıştır. Tedavi şekli, belirtilerin görüldüğü organa göre değişir. Ağız ve genital ülserler, cilt ve eklem bulgularına kolşisin, steroidler, steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar ve bazı topikal pomadlar kullanılabilir.

Behçet hastalığı hangi ilaçlar kullanılır?

Kortikosteroidlere ek olarak kolşisin, azatioprin, siklosporin, siklofosfamid ve çeşitli biyolojik ajanlar da Behçet hastalığının tedavisinde kullanılabilir.

Behçet hastalığının ilacı nedir?

BEHÇET HASTALIĞININ TEDAVİSİ Ağız ve genital ülserler, cilt ve eklem bulgularına kolşisin, steroidler, steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar ve bazı topikal pomadlar kullanılabilir. Daha ciddi tutulumlarda, siklofosfamid, azatioprin, siklosporin, anti-TNF ilaçlar, yüksek doz steroid gibi tedaviler tercih edilebilir.