Harran Besyo kaç puan?

İçindekiler:

  1. Harran Besyo kaç puan?
  2. Besyo TYT ile alıyor mu?
  3. Besyo sözelden alıyor mu?
  4. Besyo TYT hangi dersler var?

Harran Besyo kaç puan?

Harran Besyo Taban Puanları Antrenörlük Eğitimi bölümüne başvuru yapacak olan adayların ise TYT kısmından en az 170 puan almış olmaları gerekmektedir. Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuru yapan Milli sporcular TYT kısmından en az 150 puan almış olmaları gerekmektedir.

Besyo TYT ile alıyor mu?

BESYO Bölümlerinin YÖK İle Alımı 2021 Tercih ile Alan Üniversiteler ; Evet bazı üniversitelerin belirli bölümleri TYT ve YKS ile alım yapmakta ve Spor yüksek okulları tercih te TYT ile alım yaparken, Spor bilimleri fakülteleri YKS ile tercih alımı yapmaktadır.

Besyo sözelden alıyor mu?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği puan türü Eşit ağırlık puanı üzerinden alım yapmaktadır. Yani adaylar TM puanını baz alarak üniversitede BESYO bölümünü seçebilecekler. Adaylar özel yeteneğin baz alınarak BESYO bölümüne öğrenci alan üniversitelere TYT puanlarına göre tercih yapabilecekler.

Besyo TYT hangi dersler var?

Teorik dersler : Anatomi , Fizyoloji , Antrenman Bilgisi , Öğretim ilke ve Yöntemleri , Psikomotr Gelişim , Egzersiz ve Beslenme vb. derslerdir. Uygulamalı dersler : Futbol , Basketbol , Yüzme , Jimnastik vb. bireysel ve takım sporlarından oluşan branş dersleridir.