Gözün önünde uçuşan parlak noktalar nedir?

İçindekiler:

  1. Gözün önünde uçuşan parlak noktalar nedir?
  2. Akomodasyonda ne olur?
  3. Konverjans göz ne demek?
  4. Fotofobi hangi hastalıklarda vardır?
  5. Gözde sulanma nın sebebi nedir?

Gözün önünde uçuşan parlak noktalar nedir?

Bilimsel adını duymamış olabilirsiniz, ama gözde uçuşan şekilleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu uçuşan görüntülere tıp dilinde miyodizopsi denir. Nokta, ip, yüzen bir kuyruk ya da örümcek ağı şeklinde olabilirler. Bunlar birer optik illüzyon değildir, gerçekten de orada, gözünüzün içindedirler.

Akomodasyonda ne olur?

En basit şekliyle gözün bir cisme odaklanmak için kendini ayarlaması olarak tanımlanabilen akomodasyon (gözlerin uyum ve odaklanma yapma fonksiyonu) sürecinde gözün hızla değişen ekrandaki objeleri yakalama çabası siliyer kasının sürekli kasılması sonucu spazma dönüşebiliyor.

Konverjans göz ne demek?

Ara sıra dışa kayma görünen şekli iki tiptir. Yakına bakarken normal çift taraflı görmenin olduğu, uzağa bakarken ise gözlerden birinin dışarı kaydığı tipe diverjans fazlalığı denir. Konverjans yetmezliği denilen diğer tipinde ise uzağa bakış normal iken, yakına bakışta gözler dışarı dışarı kayar.

Fotofobi hangi hastalıklarda vardır?

Fotofobi genellikle; albinizm (göz pigmenti eksikliği), renk körlüğü (sadece gri olarak görmek), botulizm (gıda zehirlenmesi), rabi (kuduz hastalığı), civa zehirlenmesi, konjunktivit (göz nezlesi), kornea iltihabı ile kendini gösterir.

Gözde sulanma nın sebebi nedir?

Göz sulanmasının en yaygın görülen nedeni göz kuruluğudur. Göz kuruluğunda gözde yeterli miktarda su, tuz ve yağ bulunmadığından veya bunlar bir denge içerisinde olmadığından sürekli gözyaşı üretilmesi gerekir ve bu da sulanmayı beraberinde getirir.