SGK iş kolu nedir?

İçindekiler:

  1. SGK iş kolu nedir?
  2. 8413 iş kolu nedir?
  3. SGK NACE kodu nasıl bulunur?
  4. SGK iş kolu değişikliği nasıl yapılır?
  5. Işyerinde yapılan iş iş kolu nedir?
  6. 10 nolu iş kolunda hangi sendika yetkili?
  7. Bir işyerinin girdiği iş kolunu kim tespit eder?

SGK iş kolu nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda işyeri dosyası açtırıldığında, işyerlerine verilen sicil numarasıyla birlikte işyerinin faaliyet konusu yani işyerinde yürütülen esas alınarak dört haneli bir işkolu kodu verilmektedir.

8413 iş kolu nedir?

84.13.12 - Genel ekonomik, ticari ve işgücü ile ilgili kamu yönetimi hizmetleri (genel ekonomi politikalarının oluşturulması, teşvik faaliyetleri, patent işleri, genel istihdam politikaları, meteoroloji işleri, istihdam vb.)

SGK NACE kodu nasıl bulunur?

NACE Kodu, SGK sicil numarasına bakılarak, vergi levhasındaki ana faaliyet alanı incelenerek ve bağlı bulunulan ticaret odasının internet sitesinden öğrenilebilir. Bir liste içeriği ekrana gelecektir. Bu liste üzerinden firmanın ismini bulun ve karşısında yer alan "Firma Detay" kutucuğunu tıklayın.

SGK iş kolu değişikliği nasıl yapılır?

Kamu idarelerinin, 696 KHK'lı işçilerin İşkolu değişikliği için bir dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ya da Merkez Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Dilekçe örneğini yazının ekinde bulabilirsiniz.

Işyerinde yapılan iş iş kolu nedir?

İŞ KOLU NE DEMEKTİR? İşkolu, iktisadî faaliyetlerin tasnifi sonucunda birbirine benzeyen veya aynı mahiyette olan çalışma alanlarının bir araya getirilmesini ifade etmektedir. İşyerinin girdiği işkolunun tespiti, orada hangi sendikanın faaliyet göstereceğinin belirlenmesi açısından önem teşkil etmektedir.

10 nolu iş kolunda hangi sendika yetkili?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu uyarınca yayınlanan işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin Temmuz 2020 tarihli istatistiğine göre, Tez-Koop-İş Sendikası, 10 Nolu Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar İşkolu'nun en ...

Bir işyerinin girdiği iş kolunu kim tespit eder?

-İşkolunun değişmiş olması, yürürlükte olan toplu sözleşmesini etkilemez. İşkolunun belirlenmesi, Kanununun 5. maddesinde izah edilmektedir. Bu hükme göre; ''Bir işyerinin girdiği işkolunun tespiti Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılır. Bakanlık, tespit ile ilgili kararını Resmî Gazetede yayımlar.