İnternet sitesi Atıfı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. İnternet sitesi Atıfı nasıl yapılır?
  2. Kaynakça hazırlama nasıl yapılır?
  3. Tezlerde atıf nasıl yapılır?
  4. Araştırma ödevinde kaynakça nasıl yazılır?

İnternet sitesi Atıfı nasıl yapılır?

Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi. Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”. Örnek Kullanım: Yale University, “About Yale: Yale Facts”, erişim: , https://www.yale.edu/about-yale/yale-fact.

Kaynakça hazırlama nasıl yapılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Tezlerde atıf nasıl yapılır?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Araştırma ödevinde kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.