Mal paylaşımında tapu işlemi başka bir ilde yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Mal paylaşımında tapu işlemi başka bir ilde yapılabilir mi?
  2. Web tapu yetki ile satış nasıl yapılır?
  3. Başka bir ilden konut satışı yapılabilir mi?
  4. Tapu satış işlemleri her yerde yapılabilir mi?

Mal paylaşımında tapu işlemi başka bir ilde yapılabilir mi?

Alıcı ve satıcılar veya vekilleri tapu dairesinden randevu alarak, devir işlemini gerçekleştirebiliyor. ... 2011 yılında Tapu ve Kadastro yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile artık Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sayesinde başka şehirden tapu devri yapılabiliyor.

Web tapu yetki ile satış nasıl yapılır?

Bütün web tapu işlemleri, yetki verilerek vekil sıfatı vasıtasıyla yürütülebilir. Sisteme girildiğinde sayfanın sol kısmında "Yetki İşlemleri" bölümünden "Yetki Ver" sekmesi işaretlenir ve kişinin sahip olduğu taşınmazlar içerisinden devrini talep ettiği taşınmaz için ilgili avukat yetkilendirilir.

Başka bir ilden konut satışı yapılabilir mi?

Başka ilden tapu satışı Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle tarafların, başka şehirlerde de olsa tapu müdürlüklerine gitmeleri şart. ... 2- Yapılan başvuru üzerine müdürlük, TAKBİS üzerinden, tapunun asıl bulunduğu tapu müdürlüğünden yetki talebinde bulunuyor.

Tapu satış işlemleri her yerde yapılabilir mi?

tapu işlemleri başka şehirden yapılabilir mi Haberi 2011 yılında yönetmelikte yapılan bir değişiklik ile Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sayesinde başka şehirden tapu devri yapılabiliyor.