Ogrenci kartımı kaybettim ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Ogrenci kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
  2. Kimlik kaybedince ne yapmak gerekli?
  3. Belediye otobüs kartı kaybolursa ne olur?
  4. Bir öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az kaç olması gerekmektedir?
  5. Kayıp başvurusu kaç saat geçmeli?

Ogrenci kartımı kaybettim ne yapmalıyım?

Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.

Kimlik kaybedince ne yapmak gerekli?

Herhangi bir sebepten ötürü kimliğinizi kaybettiyseniz öncelikle kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda kayıp ve çalıntı bildirimi yapmanız gerekiyor. Alo 199 çağrı merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Ya da bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaatınız gerekecektir.

Belediye otobüs kartı kaybolursa ne olur?

Kullanıcıdan kaynaklanan (kırılma, çatlama, delinme, bükülme vb.) arızalar nedeniyle kullanım dışı kalan anonim İstanbulkart'ların ücretsiz değişimi yapılmamaktadır. Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir.

Bir öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az kaç olması gerekmektedir?

Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler. (2) (Değişik:RG-17/8/2015-29448) İlgili akademik yılın sonunda birinci fıkrada belirtilen genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciler başarısız sayılırlar ve bir üst sınıfa geçemezler.

Kayıp başvurusu kaç saat geçmeli?

Çocuğunuzun kayıp olduğundan emin olmanız halinde 24 saatin geçmesini beklemeksizin size en yakın Polis Merkezine müracaatta bulunarak durumu anlatın.