Istanbul Maslak ne tarafta?

İçindekiler:

  1. Istanbul Maslak ne tarafta?
  2. Kadıköy Maslak nasıl gidilir?
  3. Şişli Neden iki parça?
  4. Maslak Mah nereye bağlı?
  5. Yenikapı'dan Maslak'a nasil gidilir?
  6. Maslak metro nereye gider?
  7. Şişli Neden Şişli?
  8. Acıbadem Maslak Hastanesi sahibi kimdir?

Istanbul Maslak ne tarafta?

Maslak
ÜlkeTürkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
İlçeSarıyer
9 satır daha

Kadıköy Maslak nasıl gidilir?

Üsküdar'dan veya Kadıköy'den Beşiktaş'a vapurla geçilir. Sonra ister dolmuşla ister otobüsle Maslak'a gidilir. Her iki semtten de Beşiktaş-Taksim dolmuşuna binip Beşiktaş'ta inip ister yine dolmuşla ister yine otobüsle Maslak'a gidilir.

Şişli Neden iki parça?

Bu büyüme Kâğıthane ve Ayazağa yörelerindeki gelişmeden kaynaklanıyordu. 1987'de yapılan yönetsel düzenlemeyle Kâğıthane İlçesi kuruldu. Kâğıthane'nin Şişli'den ayrılmasıyla ilçenin nüfusu yarı yarıya düştü. Gene bu bölünmeyle Şişli ilçesi toprakları ikiye ayrıldı.

Maslak Mah nereye bağlı?

Komisyondan İstanbulluları yakından ilgilendiren bir karar da çıktı. Kabul edilen bir önergeyle İstanbul'da Şişli ilçesine bağlı olan Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı. Özellikle plazaların yoğun olduğu Maslak'ta 4 binin üzerinde iş yeri bulunuyor. Mesken sayısı 400 civarında.

Yenikapı'dan Maslak'a nasil gidilir?

M2 Yenikapı – Hacıosman hattını kullanarak, İTÜ Ayazağa Durağı'nda indikten sonra 'Plazalar' çıkışından Maslak'a ulaşabilirsiniz. Ayrıca Maslak'taki oto sanayiye yakın bölgelere ulaşmak için Atatürk Oto Sanayi Metro İstasyonu'nu kullanabilirsiniz. Bu istasyon, İTÜ - Ayazağa'dan hemen sonra geliyor.

Maslak metro nereye gider?

Maslak'a gelirken / giderken Yenikapı - Hacıosman metro hattını kullanmanız gerekiyor; ve inmeniz gereken yer ise İTÜ - Ayazağa metro durağı. Bu durakta, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Windowist Plaza için ayrı ayrı çıkışlar bulunuyor. Windowist Plaza çıkışını diğer plazalar için de kullanabilirsiniz.

Şişli Neden Şişli?

Peki, Şişli adı nereden geliyor? İlçenin adının kaynağına dair en yaygın görüşe göre, şiş yapımıyla uğraşan ve “Şişçiler” diye anılan bir ailenin burada yaptırdığı “Şişçilerin Konağı”nın zamanla “Şişlilerin Konağı” olarak anılmaya başlanmasıyla ilçenin adı “Şişli” olarak günümüze kadar geldi.

Acıbadem Maslak Hastanesi sahibi kimdir?

Acıbadem Hastanesi'nin sahibi olan Mehmet Ali Aydınlar'ın hayatına kısaca değindiğimiz zaman da; Anadolu'da genç yaşta ticarete atılmak vasıtasıyla başlayan ve başarılı girişimlerin yanı sıra TFF başkanlığı gibi spor dünyasında aktif görevlerle de süslenen son derece kaliteli bir kariyer görürüz. 1956 yılında Malatya' ...