Sirküle ne demek?

İçindekiler:

  1. Sirküle ne demek?
  2. Sirküle ne demek TDK?
  3. Sirkülasyon ne işe yarar?
  4. Hava sirkülasyonu ne demek?
  5. Hava sirkülasyon tuşu ne işe yarar?
  6. Klima devirdaim ne işe yarar?
  7. Yönerge yazma nedir?

Sirküle ne demek?

Bir resmî daire veya ticari kuruluşta imza atmaya yetkili kimselerin imza örneklerini öncelik sırasına göre içeren imza belgesi.

Sirküle ne demek TDK?

Sirküle ne demek? Genelge, tamim. Yazılı çağrı, duyuru.

Sirkülasyon ne işe yarar?

Sirkülasyon pompası sistemde dolaşan suyun ilerlemesini sağlayan cihazlara verilen isimdir. Sirkülasyon pompaları kapalı devre çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonu için gereklidir. ... Isıtma sistemlerinde kazanda ısınan suyun tesisattaki dirençlerini yener ve ısı yayıcılara iletilmesini sağlar.

Hava sirkülasyonu ne demek?

GENEL ATMOSFER SİRKÜLASYONU/DOLAŞIMI (GENERAL CIRCULATION) [i] Ekvatorun fazla ısınması, kutupların ise güneşten gelen enerjiden yeterince enerji alamaması ve soğuk olması nedeniyle, atmosferde görülen, ortalama yıllık basınç örüntüsüne uygun düşen büyük ölçekli hava hareketleri.

Hava sirkülasyon tuşu ne işe yarar?

Hava sirkülasyon tuşuna 2 defa basıldığında otomatik sirkülasyon modu devreye girer. Kirli hava algılandığında dışarıdan hava girişi otomatik olarak kapanır.

Klima devirdaim ne işe yarar?

Klimanın görevlerinin araç içi sıcaklığı dengede tutmak ile başlayıp, nem oranını ayarlama ve araç içinde dolaşan havanın temizliğini sağlamak olarak yorumlayabiliriz. Klimadaki devirdaim motoru da araç içi hava sirkülasyonun gerçekleşmesinde klimanın görevli parçası olarak açıklanabilir.

Yönerge yazma nedir?

a. 1. Herhangi bir konuda tutulacak yol için üst makamlardan alt makamlara belli bir esasa dayanarak verilen buyruk, talimat, direktif. 2. Bu buyrukların yazılı olduğu belge.