Sözleşmeli er iken astsubay olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli er iken astsubay olabilir mi?
  2. Sözleşmeli astsubay eğitim süresi ne kadar?
  3. Er astsubay olabilir mi?
  4. Subaylar eğitimde maaş alıyor mu?

Sözleşmeli er iken astsubay olabilir mi?

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla, astsubaylığa başvurabilirler.

Sözleşmeli astsubay eğitim süresi ne kadar?

ASEM, Astsubay Eğitim Merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Jandarma ASEM, kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, akademik eğitim, staj, kolluk uygulaması safhaları olmak üzere 1 yıl eğitim/öğretim verilen alandır.

Er astsubay olabilir mi?

Ancak, askerliğini yedek subay veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askerî Memurlar Kanuna göre kısa dönem erbaş ve er ile 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa tâbi erbaş ve er olarak yapanlardan terhis edilenler veya askerlik hizmetini yapmakta olanlar sözleşmeli subay veya ...

Subaylar eğitimde maaş alıyor mu?

Sözleşmeli subay adayları önce 1 aylık temel eğitime tabi tutulur. Takip eden ay ilk maaş ödemelerini çift maaş olarak alırlar. Subay eğitim yerleri içerisinde geçen süre boyunca sözleşmeli subay adayları standart bir subay gibi Teğmen eğitim maaşı ödemelerini eksiksiz olarak almaktadır.