Mütevelli kelimesi ne demektir?

İçindekiler:

  1. Mütevelli kelimesi ne demektir?
  2. Mütevelli Heyeti ne oluyor?
  3. Mütevelli mi mütevellit mi?
  4. Mütevelli Türkçe mi?
  5. Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman toplanır?
  6. Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?
  7. Tevellütten mütevellit ne demek?
  8. Illerdeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

Mütevelli kelimesi ne demektir?

Sözlükte “başkasının işini gören, dostluk gösteren, bakımını üstlenen” gibi anlamlar taşıyan mütevellî kelimesi terim olarak vakfiye şartları, şer'î hükümler ve mer'î mevzuat çerçevesinde vakfın işlerini idare etmek üzere görevlendirilen kimseyi ifade eder.

Mütevelli Heyeti ne oluyor?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın yönetim ve temsile yetkili organı Mütevelli Heyeti'dir. Vakıfların karar organları, "Vakıf Mütevelli Heyeti"dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir.

Mütevelli mi mütevellit mi?

Mütevellit kelimesi kelime manası doğmuş, dünyaya gelmiş, ileri gelen anlamlarında kullanılan bir kelimedir. ... Mütevellit olması muhtemel ve olması gereken anlamlarda da kullanılan bir kelimedir. Mütevellit kelimesi konuların meydana gelme ve sonuç ilişkisini açıklamak için kullanılan bir kelime olmaktadır.

Mütevelli Türkçe mi?

Mütevelli kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Mütevelli kelimesi Arapça kökenlidir.

Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman toplanır?

MADDE 7- Vakıf Mütevelli Heyetinin toplantı gün, yer ve saati ayında tespit edilebilir. Heyet her zaman Başkanın daveti üzerine toplanır.

Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?

İki Haftada bir toplanan Mütevelli Heyeti tüm başvuruları inceler ve karara bağlayarak sonuçlandırır. Olumlu sonuçlanan başvurular hak sahibine ayni veya nakdi olarak teslim edilir ya da düzenli merkezi yardım olması durumunda ödeme döneminde ilgili ödeme yerinden yardım teslim alır.

Tevellütten mütevellit ne demek?

genelde unutkan insanlara söylenen; bunamaktandır anlamına gelen eski türkçe kelime grubu...

Illerdeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

Mülkî idare amirleri vakfın tabii başkanı olup, illerde belediye başkanı, defterdar, il millî eğitim müdürü, il sağlık müdürü, il tarım müdürü, il sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu müdürü ve il müftüsü; ilçelerde belediye başkanı, mal müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, Sağlık Bakanlığının ilçe üst görevlisi, ...