Avurdum ne demek?

İçindekiler:

  1. Avurdum ne demek?
  2. Avurdu Avurduna çökmek ne demek?
  3. Avurtları çökmüş ne demek?
  4. Avurtlarını şişirmek ne demek?
  5. Arız ne demek oluyor?
  6. Kuranda müphem ne demek?

Avurdum ne demek?

Avurd ne demek TDK? Bir akarsuyun denize veya göle döküldüğü yer, munsap.

Avurdu Avurduna çökmek ne demek?

Çok zayıflamak. Çok zayıfladığı yanaklarının çöküşünden belli olmak. Kapıyı bana ufak tefek, avurdu avurduna çökmüş, entarili biri açtı. Avurdu avurduna çökmek, avurtları birbirine geçmek.

Avurtları çökmüş ne demek?

Avurtları çökmek deyimi de sıklıkla kullanılmaktadır. Bir kişinin zayıfladığının yüzünden belli olduğunu ifade etmek için avurtları çökmek deyimi kullanılmaktadır. ... O kadar zayıflamıştı ki avurtları çökmüştü.

Avurtlarını şişirmek ne demek?

Avurdunu doldurmak (şişirmek): Ağzının içini yemekle, içecek bir şeyle veya dumanla doldurmak, şişirmek: Bir kaşık pilâvla avurdunu doldurduktan sonra… (Burhan Felek).

Arız ne demek oluyor?

Ârız kelimesi sözlükte, "ansızın ortaya çıkan durum, engel, hastalık; ufku kaplayan uzun bulut kümesi, arı ve çekirge sürüsü; çehre, yanak, ön diş; bir askerî birliği tek tek kontrol ve teftiş eden kişi" gibi mânalara gelir.

Kuranda müphem ne demek?

Müphem 'belirsiz' anlamına gelmektedir. Herhangi bir durumun ya da kişinin davranışlarının belirsiz olduğunu anlatmaya çalışan bir sözcüktür. Gündelik yaşamda çok fazla kullanılmasa bile farklı kaynaklardaki metinlerde göze çarpan kelimelerden biridir.