Iskonto Türkçe midir?

İçindekiler:

  1. Iskonto Türkçe midir?
  2. Iskonto sözcüğü ne anlamına gelir?
  3. Iskonto esası nedir?
  4. İskonto faiz oranı ne demek?
  5. İskonto yabancı bir kelime midir?
  6. İskonto oranları nelerdir?

Iskonto Türkçe midir?

Bazı örneklerde görülen "iskonta" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "iskonto"dur. İSKONTO NE DEMEK? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı "indirim" olan iskonto kelimesi, İtalyanca kökenlidir.

Iskonto sözcüğü ne anlamına gelir?

İskontonun temel anlamı indirim demek. Muhasebe ve banka alanında farklı anlamda kullanılsa da, iskonto bir borcun ya da bedelin ödenmesi esnasında yapılan indirim anlamını taşır.

Iskonto esası nedir?

İskontoyu genel anlamı ile tanımlayacak olursak yapılan indirim anlamına gelir. Muhasebe terimi olarak iskonto; gelecekteki nakit akımının iskonto esası üzerinden bugün ki ederinin hesaplanmasıdır. İskonto çeşitli oranlarda uygulanır. ... Satış iskontosu uygulanırken ya peşin alınır ya da belirli şartlara uyulması gerekir.

İskonto faiz oranı ne demek?

İskonto Oranı: Senedin peşin değerinin hesaplanmasında kredi kurumunun uyguladığı faiz oranıdır. Vade Tarihi: Senet üzerinde yazılı olan ve borcun ödenmesi gereken tarihtir. cinsinden ifade edilir.

İskonto yabancı bir kelime midir?

İtalyanca sconto "indirim, hesaptan düşme" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük İtalyanca scontare "indirim yapmak" fiilinden türetilmiştir.

İskonto oranları nelerdir?

Başka bir deyişle, senet kırdırma işleminde kredi kurumuna bırakılan miktar olup kredi değeri ile peşin değer arasındaki farktır. İskonto Oranı: Senedin peşin değerinin hesaplanmasında kredi kurumunun uyguladığı faiz oranıdır.