Araç tescil tarihini nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Araç tescil tarihini nasıl öğrenebilirim?
  2. Tescilli araç Sorgulama ne demek?
  3. Arabanın kaç model olduğunu nasıl anlarız?
  4. Araçlarda segment farkı nedir?
  5. Ruhsatta kaç motor olduğunu nasıl anlarız?
  6. M1 araç kaçıncı sınıf?

Araç tescil tarihini nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet sistemi üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün araç sorgulama hizmetini sadece aracın plaka bilgisini girerek kullanabilmek mümkündür. Bu sorgulama işlemi sayesinde araç tescil tarihi, tescil birimi, yasal rengi gibi yasal ve resmi bilgileri en güncel hali ile görüntüleyebiliyor.

Tescilli araç Sorgulama ne demek?

Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir.

Arabanın kaç model olduğunu nasıl anlarız?

İlk adım, şasi numarasını öğrenmektir. Satıcı ile iletişime geçip şasi numarasını istedikten sonra internet üzerinden şasi numarası sorgulaması yapan siteleri ziyaret etmelisiniz. Burada aracın üretim yılı, model ismi, üretim yeri ya da motor hacmi gibi kritik bilgileri görebilirsiniz.

Araçlarda segment farkı nedir?

Otomobil Segmentleri : Araçları sınıflandırmak için kullanılır. Araçların sınıflandırılmasında otomobillerin boyutları, iç hacimleri, fiyatları, performansları gibi kriterler göz önüne Alınmaktadır. ... Küçük aile otomobilleri olarak nitelendirilmektedir. Alt orta sınıf olarak da tanımlanırlar.

Ruhsatta kaç motor olduğunu nasıl anlarız?

Aracınızın ruhsatında araç şasi ve motor numarası tescil numarasının bulunduğu sayfada aracınızın KW cinsinden gücü yazmaktadır. Buradaki bilgi en doğru bilgidir. Burada belirtilen KW gücü sabit katsayı (1.36) ile çarpılarak HP ye çevrilebilir.

M1 araç kaçıncı sınıf?

M sınıfı araç sınıfları: En az dört tekerlekli ve yolcu taşımasında kullanılan motorlu araçlardır. 2.1) M1 Sınıfı: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü dahil en fazla 9 oturma yeri olan motorlu araçtır.