Ker olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Ker olmak ne demek?
  2. Kerin anlamı nedir?
  3. Kuru Keri ne demek Kürtçe?
  4. Kur'an ı Kerim ne demektir?
  5. Felli ne demek TDK?
  6. Ker ve fer ne demek?
  7. Küre Keri ne demek?

Ker olmak ne demek?

Ker – Türk ve Altay mitolojilerinde kötü varlık anlamına gelen genel bir kavramdır. Ger (Gir, Kir) olarak da söylenir.

Kerin anlamı nedir?

1. Kerem sâhibi (kimse), cömert, âlîcenap: “Merd-i kerim.” Gel murâdın cân ise olmaz dirîğ ey çerh-i dûn / Ben kerîmim hasma ihsân u keremdir âdetim (Nâmık Kemal'den). 2. Ulu, büyük, şerefli, aziz: “Kur'ân-ı Kerim.”

Kuru Keri ne demek Kürtçe?

tanër on Twitter: "Kürtçede kuzi keri diye bir kelime var, sevdiğinin ruhunda sonsuza kadar yaşamak anlamına geliyormuş.

Kur'an ı Kerim ne demektir?

Kur'an, kelime olarak, "toplamak, okumak, bir araya getirmek" mânalarına gelir. Ayet ve sûreleri bir araya getirdiği; İslâm'ın îtikad, ibadat, ahlak, hukuk, v.s. esaslarını toplayıp ihtiva ettiği; dünyada en çok okunan ve okunacak olan kitap olduğu için bu ismi aldığı ifade edilir.

Felli ne demek TDK?

sf. Kılığı kıyafeti düzgün, olgun ve gösterişli (kimse), kerli ferli: “Nihayet, kelli felli, göbeklice, gazeteciye benzeyen efendi, başını önüne eğdi.” -N. Hikmet.

Ker ve fer ne demek?

Zira “fel” kelimesinin aslı “fer“. Farsça'da “parıltı, ışıltı, ihtişam” anlamına gelen “farr“ın ta kendisi. Hani “gözünün feri” deriz ya… “Kel” de “fel” ile aynı harf değişiminden mustarip. Orijinali Farsça'da “güç, kuvvet” anlamına gelen “karr“.

Küre Keri ne demek?

kürtçe eşoğlu eşek. eşek sıpası anlamına da gelir. ...