Ataç sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ataç sözlük anlamı nedir?
  2. Seril sefil ne demektir?
  3. Annaç ne demek?
  4. Anaç bir kadın ne demek?
  5. Ataç nedir ne işe yarar?
  6. Ataşlar ne işe yarar?
  7. Sefire kime denir?
  8. Ibare ne demek hukuk?

Ataç sözlük anlamı nedir?

ATAŞ NE DEMEK: Tutturgaç. Birden fazla kağıdın bir arada tutulması amacıyla kullanılan kırtasiye malzemesi.

Seril sefil ne demektir?

birl. sıf. ve zf. (Ar. sefіl ve anlamsız tekrar kelimesi seril ile) Perîşan, sersefil: Dertli seril sefil gurbet ellerde / Beyhûde şöhreti gezer dillerde (Dertli).

Annaç ne demek?

ANNAÇ – ALNAÇ i. (< alın+aç > alnaç, benzeşme ile annaç) E. T. Türk. ve halk ağzı. Karşı, karşı taraf: Annaçta bir güzel gördüm / Perdelenmiş aya benzer (Karacaoğlan'dan).

Anaç bir kadın ne demek?

Anaç kelimesinin TDK anlamı aşağıda verilmiştir. - Şefkatli, anne gibi davranan.

Ataç nedir ne işe yarar?

Ataş ya da tutturgaç, 1900 yılında Norveçli Johann Vaaler tarafından icat edilmiştir. Kağıtları sıkıca tutabilmek için, iç içe geçmiş iki halka oluşturan metal bir telden ibaret olan tasarım bugüne kadar hemen hemen hiç değişmemiştir. Ataş bulunmadan önce kâğıtlar iğnelenerek bir arada tutuluyordu.

Ataşlar ne işe yarar?

Kağıtları birbirine tutturmak için kullanılan ataşlar, eğitim ve hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Kağıdın icadından yüzlerce yıl sonra icat edilen bu basit araçlar, çeşitli belge ve evraklarımızın kenarlarının kırışmasını önlüyor, kaybolmalarını engelliyor.

Sefire kime denir?

Osmanlı döneminde elçi kelimesi yerine sefir ve sefire sözcükleri kullanılırdı. Bu kelimeden türetilmiş olan sefirikebir ise büyükelçi anlamına gelir. Sefir Ne Demek? İki devlet arasında diplomatik ilişkiler kuran elçilere sefir denir.

Ibare ne demek hukuk?

Ibare ne demek hukuk? Parlamento (TBMM) Terimi Olarak İbare: Bir cümlenin, kendi başına hüküm içermeyen bir veya birden fazla kelimesidir.