Lomber lordoz neresi?

İçindekiler:

  1. Lomber lordoz neresi?
  2. Lomber lordoz belirginleşmiştir ne demek?
  3. Lomber lordoz konfigürasyonu nedir?
  4. Lordoz nedir ve tedavisi?

Lomber lordoz neresi?

Lomber lordoz düzleşmesi ya da halk arasındaki adıyla bel düzleşmesi en bilindik duruş bozukluklarından biridir. LOMBER LORDOZ DÜZLEŞMESİ NEDİR? Boyundan kuyruk sokumuna kadar uzanan omurganın S şeklinde bir görüntüsü vardır. Omurganın bel bölgesinde içeri doğru kıvrıldığı görülür.

Lomber lordoz belirginleşmiştir ne demek?

Lomber lordozun artması bel çukurunun artmasıdır. Bu postür bozukluğunu karşıdan göremeyiz, bu kişilerde yandan bakıldığında bel kavitesinin artmış, kalçanın dışa doğru çıkmış ve karın bölgesinin öne doğru çıktığı postürü görürüz.

Lomber lordoz konfigürasyonu nedir?

Bel çukuru düzleşmesi de denilen lomber lordoz azalması, genellikle sonradan oluşan yani kavisin ortadan kalkması bozukluğudur. Genel nedenleri arasında ilk sırada duruş bozuklukları gelmektedir. Ayakta dururken ve günlük yaşam içinde hareket ederken yer çekimine karşı vücudumuzu tuttuğumuz pozisyona duruş denir.

Lordoz nedir ve tedavisi?

Ağrı ve şişliği azaltmak için ilaç kullanımı, fizik tedavi (merkez kaslarda gücü arttırmaya yardımcı olur), yoga (güç esneklik, vücut farkındalığı ve hareket aralığını arttırmak için), kilo kaybı, ateller (gençler ve çocuklarda) ve cerrahi (şiddetli vakalarda) tedavi seçenekleri arasındadır.