Kuru maya maskesi haftada kaç kez yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru maya maskesi haftada kaç kez yapılır?
  2. Maya ve süt maskesi nasıl yapılır?
  3. Mayanın cilde faydası nedir?
  4. Süt ve maya maskesi ne işe yarar?

Kuru maya maskesi haftada kaç kez yapılır?

Solgun ve kuru ciltler için ideal olan bu maskenin yapımı da oldukça pratiktir. Yarım yemek kaşığı yaş maya ile yarım yemek kaşığı yoğurdu karıştırın ve dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. Maskeniz kuruduktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Maya maskelerini haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

Maya ve süt maskesi nasıl yapılır?

Maskeyi uygulamak için 1 yemek kaşığı süt ile 1 yemek kaşığı mayayı güzelce karıştırın. Karışan malzemelerden elde ettiğiniz kremi cildinize uygulayın ve bir süre bekleyin. Maske kurumaya başlayacaktır. Kuruyan maskeyi peeling yaparak cildinizden temizleyin.

Mayanın cilde faydası nedir?

Yaş mayanın cilde faydaları Ölü hücreleri deriden temizler. Cildi yeniler. Kırışıklıkları yok eder. Sivilce ve aknelerden kurtulmanızı sağlar.

Süt ve maya maskesi ne işe yarar?

Yaş maya maskesinin faydaları arasında cildi beslemesi ve ölü deriden arındırması da sayılabilir. Egzama gibi cilt hastalıklarında uygulanan ilaç tedavisine destek olarak önerilen bir bakım kürüdür. Cilde nem katıp cildi beslediği için yaşlanma etkilerini geciktirir, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.