Yatmadan önce hangi sureler okunmalı?

İçindekiler:

  1. Yatmadan önce hangi sureler okunmalı?
  2. Peygamber efendimiz uyumadan önce hangi duaları okurdu?
  3. Başı açık sure okunur mu?
  4. Cünüp iken Ayetel Kürsi okunur mu?

Yatmadan önce hangi sureler okunmalı?

Yatmadan önce okunacak dualar Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte. Türkçe Meali; Allah'ım!

Peygamber efendimiz uyumadan önce hangi duaları okurdu?

Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur avucuna üfler ve vücuduna mesh ederdi. Yatsı namazı sonrası Amenerrasulü ve Mülk suresini okurdu. Yatsı namazı sonrası dünya kelamı konuşmamak ve gece namazı için uyumak sünnettir.

Başı açık sure okunur mu?

Kuran-ı Kerim okurken başın açık bulunması Kuran-ı Kerim'e hürmetsizliktir. ... Gayr-i Müslim insanlar dahi camilere girerken başlarını kapatıp edebe uygun hareket etmeye çalışırken Müslüman olan bir kimsenin başı açık bir şekilde Kuran okuması veya Kuran okunan ortamda bulunması elbette edebe aykırıdır.

Cünüp iken Ayetel Kürsi okunur mu?

Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir. Burda dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise gusül abdesti bulunmasıdır.