1kg yonca tohumu ne kadar alana ekilir?

İçindekiler:

  1. 1kg yonca tohumu ne kadar alana ekilir?
  2. Yonca ne zaman ekilir nasıl ekilir?
  3. Yonca tohumu fiyatları ne kadar?
  4. Yonca tohumu kaç günde çıkar?
  5. 1 dönümden ne kadar yonca alınır?
  6. Yonja ne zaman ekilir?
  7. Yonca tohumu ne işe yarar?
  8. Ege'de yonca ne zaman ekilir?
  9. Yonca koyuna nasıl verilir?
  10. Yoncadan ne yapılır?

1kg yonca tohumu ne kadar alana ekilir?

Yonca tohumu dönüme ne kadar atılır sorusunun cevabı sertifikalı, kaplı yonca tohumlarından dekara 5 kg, kapsız yonca tohumundan dekara 3-4 kg tohum ekimi önermekteyiz. Yonca desteklemesi olan bir yem bitkisidir. Verimi 7 yıl kadar uzayabilir.

Yonca ne zaman ekilir nasıl ekilir?

Yonca genel olarak Akdeniz ikliminin egemen olduğu yörelerde sonbaharda, diğer serin iklim yöre- lerinde ise ilkbaharda ekilmelidir. Ekim zamanının belirlenmesinde toprak sıcaklığı ve nemi etkilidir. Yöremizde yonca ekimi; Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki mevsimde yapılabilir.

Yonca tohumu fiyatları ne kadar?

En Popüler Yonca Tohumlar
  • YONCA TOHUMU SUNTER OSM 1 Kg ÜCRETSİZ KARGO25,50 TL2 satıcı, en ucuz 25 TL.
  • Yonca Tohumu 1 Kg38,00 TL3 satıcı, en ucuz 25 TL.
  • Yonca Tohumu 100gr5,50 TL1 satıcı

Yonca tohumu kaç günde çıkar?

Ekim Zamanı: Genel olarak yoncanın sonbaharda ekilmesi arzu edilir. Böylece ilk ekim yılında daha fazla ürün alınır. Ancak Orta Anadolu ve kışı sert geçen bölgelerde ilkbahar ekimi yapılması tavsiye edilir. Tohumlar 16-18 oC'de yaklaşık 7 günde çimlenir.

1 dönümden ne kadar yonca alınır?

Bursa iznik iyi bakımlı 1 dönüm Yonca tarlasindan 20-25 balya (28kg) Yonca çıkmaktadır.

Yonja ne zaman ekilir?

Yonca sonbahar ya da ilkbaharda ekilir.

Yonca tohumu ne işe yarar?

Yonca tohumunun bilinen en iyi faydaları arasında bağışıklık sistemine iyi geldiğidir. Antioksidan içerdiğinden dolayı bağışıklık sisteminin daha iyi olmasını sağlar. Özellikle çocuklarda yonca tohumu büyümeyi ve gelişmeyi hızlandırmaktadır. Yonca tohumunun iyi geldiği bir durum ise kalp hastalıklarıdır.

Ege'de yonca ne zaman ekilir?

Ekim zamanı; Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde ekim zamanı sonbahardır. Ege Bölgesinde ekim için en uygun zaman 1 Ekim-1 Kasım arasıdır. Tohumluk miktarı: Yaklaşık 2 kg/da tohum miktarı makineli ve sıraya ekimde uygundur. Elle serpme ekimde ise daha yüksek tohumluk miktarları kullanılmalıdır.

Yonca koyuna nasıl verilir?

Koyunlara canlı ağırlık ve yoncanın kalitesine göre değişmekle birlikte günde yeşil halde yaklaşık 5-10 kg, kuru halde 1-2 kg arasında yonca yiyebilirler. Bence siz günde en fazla 1 kg ile sınırlandırarak diğer yem maddelerinden de yediriniz.

Yoncadan ne yapılır?

Yonca otu diğer yem bitkilerine oranla protein, vitamin ve mineral maddece zengindir. Değerli bir yem bitkisi olan yoncadan ot, silo yemi, pelet yem, yonca unu, yer örtüsü (erozyona karşı) ve yeşil gübre olarak yararlanılır.