Yüksek lisans yatay geçiş yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans yatay geçiş yapılır mı?
  2. Yüksek lisans yatay geçiş nasıl olur?
  3. Tezsiz yüksek lisans mezunu tezli yüksek lisansa çevrilebilir mi?
  4. Tezsiz yüksek lisanstan tezli yüksek lisansa geçiş nasıl oluyor?
  5. Tezli yüksek lisans tezsiz yüksek lisansa çevrilebilir mi?

Yüksek lisans yatay geçiş yapılır mı?

Yüksek Lisansta Yatay Geçiş Var ? MADDE 32 – (1) Yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Yüksek lisans yatay geçiş nasıl olur?

Yatay geçişler, ders alma dönemi içinde ve yarıyıl başlarında yapılır. Yüksek lisansta tez aşamasında ve dönem projesi aşamasında, doktorada ise yeterlik sınavından sonra yatay geçiş yapılmaz. (2) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında yatay geçiş yapılamaz.

Tezsiz yüksek lisans mezunu tezli yüksek lisansa çevrilebilir mi?

Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, tercih ettikleri üniversitenin, tezli yüksek lisans programı için aranan şartları yerine getirdikleri takdirde, bu lisans programına geçiş yapabilirler. Bu durumda; tezsiz lisans da alınan dersler, tezli lisans da aynı olanlarından muaf tutulurlar.

Tezsiz yüksek lisanstan tezli yüksek lisansa geçiş nasıl oluyor?

Tezsizden Tezliye iki farklı şekilde geçiş yapılabilir; 1- ALES puanınız 60, Yabancı dil puanınız 40 ve not ortalamanız 3,5 ve üzeriyse derslerinizin hepsini tamamladıktan sonra enstitüye dilekçe vererek doğrudan tezli yüksek lisansa geçiş yapabilirsiniz.

Tezli yüksek lisans tezsiz yüksek lisansa çevrilebilir mi?

(1) Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, programın mevcut olması durumunda kabul edileceği dönemde Tezli Yüksek Lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler.