Casus programı nasıl anlarım?

İçindekiler:

  1. Casus programı nasıl anlarım?
  2. Casus programlar nelerdir?
  3. Telefona format atınca casus programlar silinir mi?
  4. Casus program yuklemek suç mu?
  5. The Truth Spy nedir?

Casus programı nasıl anlarım?

Şarj normalden hızlı bitiyorsa telefonun arka planında çalışan bir yazılım bulunması ihtimali güçleniyor. Bunun dışında telefon kendiliğinden açılıp kapanıyorsa veya ışığı yanıp sönüyorsa da casus yazılım bulunduğuna işaret olarak kabul ediliyor.

Casus programlar nelerdir?

Casus yazılım, bilgisayarlara ve internete bağlı diğer cihazlara bulaşan; tarama alışkanlıklarınızı, ziyaret ettiğiniz web sitelerini ve çevrimiçi satın alma işlemlerinizi gizlice kaydeden kötü amaçlı bir yazılımdır.

Telefona format atınca casus programlar silinir mi?

En kötü senaryoda casus yazılımlar, bir iPhone veya Android telefonda fabrika ayarlarına sıfırlama işlemiyle ortadan kaldırılabilir. Bu, tüm verileri ve indirilen programları kaldırır ve cihazı orijinal “fabrika” durumunda bırakır.

Casus program yuklemek suç mu?

Casus Program Yazılım Hukuki Karşılığı Giriş yetkisi olmadığı bir bilgisayar veya akıllı telefona izinsiz ve hukuka aykırı şekilde giriş yapmak başlı başına bir suç olup, TCK madde 243 kapsamında bilişim sistemine hukuka aykırı girme suçu teşkil eder.

The Truth Spy nedir?

TheTruthSpy,SMS mesajları ve arama kayıtları gibi telefon üzerindeki bütün iletişim özelliklerine erişmenize izin verir. Aynı zamanda size web taramaları hakkındaki verilerin yanı sıra WhatsApp gibi uygulamalar hakkında bilgiler de sağlar.