Şafiilerin teravih namazı kaç rekattır?

İçindekiler:

  1. Şafiilerin teravih namazı kaç rekattır?
  2. Şafii mezhebinde Kazası olan teravih kılabilir mi?
  3. Mezheplere göre teravih namazı kaç rekat?
  4. Şafi mezhebine göre vitir namazı nasıl kılınır?
  5. Teravih Namazı 2 şer rekat kılınır mı?
  6. Geçmiş namazların sünneti kılınır mı?
  7. Geçmiş kaza namazlarında sünnet kılınır mı?

Şafiilerin teravih namazı kaç rekattır?

Teravih namazı 20 rekat olarak kılınır.

Şafii mezhebinde Kazası olan teravih kılabilir mi?

Hanefi mezhebine göre, imam cemaatle beraber nafile namaz olan teravihi kılarken, farz bir namaz olan kaza niyetiyle imama tabi olunmaz. ... Şafii mezhebine göre, teravih kılan imama kaza niyetiyle tabi olunabilir.

Mezheplere göre teravih namazı kaç rekat?

Günümüzde de, başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam ülkesinde teravih namazı cemaatle 20 rekât olarak kılınmaktadır. Bununla birlikte şunu da ifade etmek gerekir ki, teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir.

Şafi mezhebine göre vitir namazı nasıl kılınır?

Şafiîlere göre vitir namazının en azı bir rekat, en çoğu on bir rekattır. Bir rekattan fazla kılınacaksa, önce iki rekata niyet edilir ve sonunda selam verilir. Sonra vitir namazının bir rekatına niyet edilir ve sonunda selam verilir. Malikilere göre vitir namazı bir rekattır.

Teravih Namazı 2 şer rekat kılınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır. Niyet: Euzü Besmele çekilerek teravih namazına niyet edilir. “Niyet ettim Allah'ım senin rızan için teravih namazını kılmaya.” Sonra tekbir alınır ve eller bağlanır.

Geçmiş namazların sünneti kılınır mı?

Günün sabah namazı kazaya kalmış ise, öğleye kadar kılınınca farzıyla birlikte sünneti de kaza edilir; öğleden sonraya kalınca sünnet kılınmaz, sadece farz kaza edilir. Zamanında kılınamayan bazı vakit sünnetleri de daha sonra kılınarak kaza edilir.

Geçmiş kaza namazlarında sünnet kılınır mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından "kaza namazı borcu olan kimse sünnet namazları kılabilir mi?" sorusuna şu yanıt verildi: "Hanefî mezhebine göre kazaya kalmış namazları bulunan kimseler farz namazların öncesi ve sonrasında kılınan (revâtib) sünnetleri de kılarlar.