Kediler Neden diş döker?

İçindekiler:

  1. Kediler Neden diş döker?
  2. Yavru kediler diş çıkarırken ateşlenir mi?
  3. Kedilerin dişi kırılır mı?
  4. Kedilerde diş eti iltihabı nasıl geçer?

Kediler Neden diş döker?

Bu durum, kedilerin dişlerinin insanlarda olduğu gibi bakım gerektirdiği anlamına gelir. Eğer kediniz 6 aydan küçük değilse diş dökmesi normal değildir. Dişlerinin dökülmesi kedilerde diş ve diş eti rahatsızlıklarına işaret ettiği gibi diş kaybı başka hastalıklar sebebiyle de gerçekleşmiş olabilir.

Yavru kediler diş çıkarırken ateşlenir mi?

Yavru kediler diş çıkarırken ateşlenir mi? Yavru kediler diş çıkarırken veya diş değişimi yaşarken (geçici dişler düşüp yerine kalıcı dişler çıması), ateş, iştahsızlık ve ağız kokusu gibi problemler yaşayabilir. Bazen kimi yavru kedilerde diş çıkarma döneminde hafif kanamalar da zuhur edebilir.

Kedilerin dişi kırılır mı?

Kedilerin ağız kısımlarına, çenelerine aldıkları darbeler nedeniyle dişleri kırılabilir. Bu durumda yine kedi kesinlikle veteriner hekime götürülmelidir. Zira kedinin dişini kırabilecek denli ciddi bir darbe alması beraberinde ciddi sorunları da getirme riski taşır.

Kedilerde diş eti iltihabı nasıl geçer?

Başlangıç düzeyi bir iltihap için en yaygın tedavi yöntemi profesyonel şekilde diş temizliğidir. Kedilerin dişleri sıklıkla fırçalamalı ve temzilenmelidir bazı durumlarda ise veterinerlerin önerdiği ağız gargarası ve anti plaka önleyici ürünler kullanılabilir.