Istanbul Maltepe sahil parkı nasıl yapıldı?

İçindekiler:

  1. Istanbul Maltepe sahil parkı nasıl yapıldı?
  2. Istanbul Maltepe'de deniz var mı?
  3. Maltepe sahil parkını kim yaptı?
  4. Maltepe sahil park ne zaman yapıldı?
  5. Maltepe sahil yolu ne zaman yapıldı?
  6. Istanbul Maltepe nasıl bir yer?
  7. Süreyya Plajı paralı mı?

Istanbul Maltepe sahil parkı nasıl yapıldı?

Maltepe Sahil Parkı Hakkında Genel Bilgi Maltepe Sahil 400 metre derinlikte ve 3,5 kilometrelik bir bant olarak planlanan 1 milyon 200 bin metrekarelik alana dolguyla yapımı süren şehir parkının inşaatı büyük ölçüde tamamlandı ve tamamlanan bu kısımlar kullanıma açıldı.

Istanbul Maltepe'de deniz var mı?

Maltepe ilçesinde Marmara Denizi kıyısında yer alan Sahil Yolu, özellikle yaz aylarında artan kalabalığı ile ilçenin popüler ve turistik bölgelerinden biridir.

Maltepe sahil parkını kim yaptı?

AKM Yapı ve Cengiz İnşaat tarafından gerçekleştirilen proje, Maltepe sahilinin 2.5 kilometrelik kısmını, denizi doldurarak 400 metre genişletmeyi hedefliyor. 400 günde tamamlanması planlanan dolgu çalışmasından sonra, Büyükşehir Belediyesi Maltepe sahilinde kültür ve spor kompleksi inşa etmeyi planlıyor.

Maltepe sahil park ne zaman yapıldı?

Parkın, toplam alanı 171 futbol sahasına eşit büyüklükte. Etkinlik ve miting alanı, Maltepe sahilinde 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana dolgu yapılarak, 2014 yılında kullanıma açıldı.

Maltepe sahil yolu ne zaman yapıldı?

Kartal sahil yolu 1987 yılında hizmete açıldı. Sahilde tren yolundan itibaren dolgu alanıdır. Sahilin doldurulması ve sahil yolu yapılması projesi kapsamında Pendik – Kadıköy hattında arıtma tesislerinden oluşan atık su hattı yapıldı. Sahil yoluyla deniz arasındaki alanda ise park yapılması planlandı.

Istanbul Maltepe nasıl bir yer?

Marmara Denizi kıyısında yer alan Maltepe, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan bir ilçedir. Kadıköy, Sancaktepe, Ataşehir, Kartal ile komşu olan Maltepe, Kocaeli Yarımadası'nın güney batısında yer alır. İstanbul'un nüfusu en kalabalık 10. ilçesi olan Maltepe, Adalar manzarasına sahip ilçelerden biridir.

Süreyya Plajı paralı mı?

Süreyya Plajı, İstanbul ili içerisinde ve Maltepe ilçesi sınırlarında yer alan ücretsiz niteliğe sahip bir plaj olup, bağlı bulunmakta olduğu ilçenin merkezine 1 kilometre mesafede yer almaktadır.