Renault'un anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Renault'un anlamı ne?
  2. Renault ismi nereden geliyor?
  3. Megane ne anlama gelir?
  4. Volkswagen Türkçe anlamı nedir?
  5. Renault markası hangi ülkenin?
  6. Renault Türk malı mı?
  7. Mercedes araba ismi nereden gelir?
  8. Renault firması kime ait?
  9. Megane Kürtce ne demek?
  10. Volkswagen amblemi nin anlamı nedir?
  11. Volkswagen ismi nereden gelir?
  12. Mercedes hangi ülkenin malı?

Renault'un anlamı ne?

Ünlü yarış otomobili firması adını kurucusu Ferruccio Lamborghini'den almıştır. Renault: Fransız otomobil devi ismini kurucuları Louis Renault, Marcel Renault, Fernand Renault kardeşlerden almıştır.

Renault ismi nereden geliyor?

Fransız otomobil devi ismini kurucuları Louis Renault, Marcel Renault, Fernand Renault kardeşlerden almıştır. İlk kahve değirmeni ve bisiklet markası olarak kurulan şirket, adını kurucusu Emille Peugeot'tan aldı.

Megane ne anlama gelir?

grekçe büyük megalo kelimesinden gelir. kurtce'de "bizi sikmisler" anlamina gelen kelime. ... ayni zamanda bir renault arac modelinin ismidir.

Volkswagen Türkçe anlamı nedir?

Volkswagen AG, Almanya'da, 1937 yılında tek model halk tipi otomobil üretimi için Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından Alman Otomotiv Birliği'ne kurdurulan otomobil firması. Şirketin adı, Almanca'da halkın arabası anlamına gelmektedir.

Renault markası hangi ülkenin?

Boulogne-Billancourt, Fransa Renault/Kurulduğu yer

Renault Türk malı mı?

Renault S.A., Fransız araç üreticisi. Otomobil, kamyon, traktör, tank, tren, uçak, motosiklet, bisiklet, otobüs gibi birçok farklı türde araç üretmektedir. Türkiye'de Bursa'da kurulu bulunan Oyak-Renault ortaklığı (%51) ile yatırımı vardır. Ayrıca Nissan otomobil markasının motorlarını üretmektedir.

Mercedes araba ismi nereden gelir?

Ünlü Alman markası, Benz & Cieile Daimler Motoren Gesellschaft'ın birleşmesi sonucu kuruldu. ... Daimler'in o dönem elde ettiği başarının mimari olan ve markanın tanınarak üne kavuşmasını sağlayan Jellinek, yarışlara katıldığı aracına ölen kızı Mercedes'in ismini koymuştur.

Renault firması kime ait?

MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş., tarihinde OYAK Grup şirketi olarak kurulmuş ve ilk Renault marka otomobili 1971 tarihinde Türk tüketicisine sunmuştur. MAİS, Renault ile Dacia otomotiv markalarının Türkiye Genel Distribütörü'dür. Sermayesinin %51'i OYAK Grubuna, %49'u Renault S.A.'ya aittir.

Megane Kürtce ne demek?

Peki Megane ne demek? Kürtçede sıklıkla kullanılan Megane Türkçe çevirisi 'Bizi S*kmişler' olarak ifade edilir. Buradaki 'Me' kelimesi 'Ben' anlamındadır. 'Gane' kelimesi de herkesin tahmin edeceği üzere 'S*kmek' anlamına gelir.

Volkswagen amblemi nin anlamı nedir?

1937 yılında halk tipi otomobil üretimi için Alman İşçi Partisi tarafından kurdurulan Volkswagen, 'halkın arabası' demek. Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından bulunan amblem ise 1948 yılında Almanya'nın Wolfsburg şehrini simgeliyor.

Volkswagen ismi nereden gelir?

Ürettiği arabalara isim bulamayınca en büyük kızı olan Mercedes'in ismini ilk arabasına verir. ... 1937 yılında Alman Otomotiv Birliği'ne ürettirilen halk tipi bir otomobil olan Volkswagen, Almancada "halkın arabası" anlamına geliyor.

Mercedes hangi ülkenin malı?

Mercedes-Benz, 1926 yılında Karl Benz'in şirketi Benz & Cie. ve Gottlieb Daimler'in şirketi Daimler Motoren Gesellschaft'in birleşmesi sonucu kurulmuş otomotiv ve motor markası. Almanya'nın Stuttgart şehrinde kurulmuştur.