Mora yarımadasının fethi hangi padişah?

İçindekiler:

  1. Mora yarımadasının fethi hangi padişah?
  2. Mora Yarımadası nasıl fethedildi?
  3. Osmanlı Devleti Mora yı hangi antlaşma ile aldı?
  4. Osmanlı Devleti hangisini fethederek Bizans imparatorluğu ortadan kaldırılmıştır?
  5. Mora ve Dalmaçya nerede?

Mora yarımadasının fethi hangi padişah?

Mora Seferi Fatih Sultan Mehmed'in Mora yarımadasını Osmanlı Devleti topraklarına katmak için düzenlediği iki askeri harekatın ikincisi.

Mora Yarımadası nasıl fethedildi?

1685'te Venedikliler Osmanlılara savaş açarak Mora'yı ele geçirmiş, 1699'da imzalanan Karlofça Antlaşması ile Osmanlılar yarımadadaki haklarını Venedik'e terkettiğini doğrulamıştır. 1715'te Şehit Ali Paşa'nın askerî harekâtı sonrası tekrar Osmanlı egemenliği altına giren Mora, 1821'deki isyan sonrası Osmanlı'nın ...

Osmanlı Devleti Mora yı hangi antlaşma ile aldı?

Pasarofça Antlaşması Banat, Sırbistan, Oltenya ve kuzey Bosna'nın bir kısmı Avusturya'ya verildi. Mora ve Dalmaçya kıyıları Osmanlı İmparatorluğu'na bırakıldı.

Osmanlı Devleti hangisini fethederek Bizans imparatorluğu ortadan kaldırılmıştır?

Bizans İmparatorluğu olarak da bilinen Doğu Roma İmparatorluğu tarihe damga vurmuş önemli devletlerden birisidir. Yüzyıllar boyunca ayakta kalmayı başaran bu devlet 1453 yılında Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethetmesinin ardından ortadan kalkmıştır.

Mora ve Dalmaçya nerede?

Mora Yarımadası veya Peloponez, bugünkü Yunanistan'ın güneyinde, ülkenin bir kısmını oluşturan, Avrupa kıtasına bağlı olan ve Ege Denizi'nde bulunan yarımadadır (1893'ten beridir teknik olarak ada).