TBMM dilekçe Komisyonu ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. TBMM dilekçe Komisyonu ne ise yarar?
  2. TBMM dilekçe Komisyonu kaç günde?
  3. TBMM gov tr ne zaman açıldı?
  4. Dilekçe Komisyonu ne iş yapar?

TBMM dilekçe Komisyonu ne ise yarar?

Türk vatandaşlarının TBMM'ye dilekçe ile başvurmaları ve dilekçelerinin incelenmesi ile karara bağlanmasının düzenlenmesine dair 140 sayılı Kanunla kurulan Dilekçe Karma Komisyonu, dilekçeleri TBMM adına incelemek ve karara bağlamakla görevliydi.

TBMM dilekçe Komisyonu kaç günde?

- Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen dilekçelerin dilekçe komisyonu ile İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda incelenerek 60 gün içinde karara bağlanacağı göz önüne alınarak, TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından gönderilen dilekçelerin de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca en geç otuz gün içerisinde ...

TBMM gov tr ne zaman açıldı?

Mustafa Kemal Atatürk, bunun üzerine Heyet-i Temsiliye'yi temsilen meclisi Ankara'da toplanmaya çağırdı ve tarihinde yayınladığı bir bildiri ile meclisin tarihinde toplanacağını duyurdu. 23 Nisan Cuma günü Hacı Bayram Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından dualar ile meclis açıldı.

Dilekçe Komisyonu ne iş yapar?

Dilekçe Komisyonu, görevleri ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile özel kuruluşlardan her türlü bilgi ve belgeyi almak, ilgilileri çağırıp bilgi almak, idari denetimin yapılmasını istemek, bilirkişi görevlendirmek ve yerinde inceleme yapmak yetkisine sahiptir.