Çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?
  2. Emlak Bildirim Formu nereden alınır?
  3. Belediyeye tapu beyanı nasıl yapılır?
  4. Tarla vergisi olur mu?

Çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başlıyor. Çevre temizlik vergisi beyannamesi mükellef olunduğunda bir defaya mahsus olmak üzere veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullanan kişi değişmediği sürece yeniden beyanname verilmiyor.

Emlak Bildirim Formu nereden alınır?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul ya da gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelerin emlak birimlerine verilir. Taşınmaz mal bilgileri ile taşınmazın bağlı olduğu belediyelere giderek Emlak Servisi biriminden gerekli bilgiler öğrenilebilir. Emlak beyannamesi, aynı zamanda internetten de verilebilmektedir.

Belediyeye tapu beyanı nasıl yapılır?

Peki emlak beyannamesi e-devlet üzerinden nasıl yapılır? E devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne ait olan bölüm seçilmeli. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü sayfasında Tapu Taşınmaz Beyan kısmına giriş yaparak bağlı bulunduğunuz belediyenin hizmetleri üzerinden işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Tarla vergisi olur mu?

Emlak vergisi kanunu gereğince tarlalar için de arazi vergisi ödeniyor. Arazi Vergisinin matrahı arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor.