İstihare rüyası nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. İstihare rüyası nasıl olmalı?
  2. İstihare tekrarlanır mı?
  3. Istihare namazı en fazla kaç gün kılınır?
  4. İstihare kaç günde belli olur?

İstihare rüyası nasıl olmalı?

Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil renkler görünürse o işin kişiye hayırlı olacağı, siyah ve kırmızı renkler görülürse işin şer olduğu anlamına gelmektedir. Şer olandan kaçınmak gereklidir.

İstihare tekrarlanır mı?

İstihâre, bir kimsenin yapmak istediği bir şeyin kendisi için hayırlı olup-olmayacağı konusunda bir işarete kavuşmak maksadıyla yatmadan önce iki rekât namaz kılarak Allah'a dua etmesidir. ... İstihâre, yapılmasının doğru olup-olmadığında tereddüt edilen şeylerde yapılır ve yedi kere tekrarlanabilir.

Istihare namazı en fazla kaç gün kılınır?

Eğer rüyada beyaz ve yeşil renkleri görülüyorsa, bu hayra alamettir. Siyah ve kırmızı ise şeytanın vesveselerini ve şerrini simgeler. Birçok kaynağa göre istihare namazının 7 gün üst üste kılınması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de uyurken kıbleye doğru yatmaktır.

İstihare kaç günde belli olur?

İstihare 7 gün ard arda yatılması daha sağlıklı olacaktır. İlk gün yattığınızda rüyanızın tam olarak sizin için ne ifade ettiğini anlamamanız ya da şüphe içinde olduğunuz durumlarda doğru bir sonuca varmak istiyorsanız yedi gün yatmanız doğru olacaktır.