İŞKUR borcu nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. İŞKUR borcu nasıl ödenir?
  2. İŞKUR borcu nasıl öğrenilir?
  3. İŞKUR iş başvurusu sorgulama nasıl yapılır?
  4. Işkur fazla ödeme ödenmezse ne olur?
  5. İskur işlem görmemiş ne demek?
  6. İskur'dan nasıl işe girilir?
  7. Kısa çalışma ödeneği geri ödeniyor mu?
  8. Isciye ödenen fazla maaşlar geri ödenir mi?
  9. Işkur'da pasif ne demek?

İŞKUR borcu nasıl ödenir?

İŞKUR Hizmet Merkezlerinde vezne bulunmaması nedeniyle ödemeler sadece PTT şubelerine yapılabilir. Borcun tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 (On Beş) gün içinde, PTT Merkezlerinde borcun oluştuğu İŞKUR birimine ait posta çeki hesabına ödemelerin yapılması gerekir. Ödemenin borçlu adına yapılması zorunludur.

İŞKUR borcu nasıl öğrenilir?

E-Devlet sistemine TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet menüsünden seçeceğiniz İŞKUR sekmesinden, İŞKUR'a olan borcunuzu hızlı ve güvenli bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

İŞKUR iş başvurusu sorgulama nasıl yapılır?

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde bulunan e hizmetler bölümünden "İŞKUR" başlığını bulmalısınız. İŞKUR'un sunduğu hizmetler arasından "İş Başvurusu Sonucu Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.

Işkur fazla ödeme ödenmezse ne olur?

İşverenin hatalı bilgi ve belge vermesi nedeniyle yapılan fazla ödemeler, yasal faizi ile birlikte işverenden, işçinin kusurundan kaynaklanan fazla ödemeler ise yasal faizi ile birlikte işçiden tahsil edilir. İşçinin kısa çalışma ödeneği aldığı süre için genel sağlık sigortası primleri ödenmektedir.

İskur işlem görmemiş ne demek?

İŞLEM GÖRMEMİŞ: Başvurunuz değerlendirmeye alınmıştır. YENİDEN BAŞLATILMAYI BEKLEYEN: İtiraz dilekçesinden sonra ikinci kez değerlendirmeye girecek olan başvuru. YENİDEN BAŞLATILMIŞ: Yeniden değerlendirilmeyi bekliyor. RED BEKLEYEN: İşkurun uygunsuz bulduğu ve red aşamasında bekleyen başvurudur.

İskur'dan nasıl işe girilir?

Kurumumuza kayıt yaptırmak istemeniz halinde TC kimlik numaranızı gösteren bir belge ile Kurum birimlerine şahsen başvurabilir ya da www.iskur.gov.tr üzerinden internet aracılığı ile iş arayan kaydınızı "üye ol" bağlantısına tıklayarak veya "kısayollar" bölümünden "sistem / iş arayan üyeliği" bağlantısına tıklayarak ...

Kısa çalışma ödeneği geri ödeniyor mu?

Kısa çalışma ödeneğinde işçisini işten çıkarmış işverenden ödemeler faiziyle birlikte geri alınacak. tarihine kadar ödenekten fazla ve yersiz yararlanmış işverenden ise ödeneklerini geri ödemeyecek. Kısa çalışma ödeneği koronavirüs salgınıyla birlikte devreye alındı.

Isciye ödenen fazla maaşlar geri ödenir mi?

İşçiye Hataen Fazla Tazminat Ödenmesi Durumunda, İşçiden İadesi İstenemez ' İş sözleşmesinin geçerli sebepler olmaksızın feshi durumunda işçi, işe iade davası açabilecektir. ... Eğer işe almaz ise kararda tespit edilen işe başlatmama tazminatını ödemekle yükümlüdür.

Işkur'da pasif ne demek?

Pasif: Sistemi kullanma sıklığınıza göre alabileceğiniz bu statü, işverenlerin işgücü istemlerine eleman seçme işlemlerinde son sıralarda bulunmanıza neden olur. Bu tür işlemlerde öncelik Aktif durumda bulunan iş arayanlardadır. Kaldırılmış: Sistemden yararlanmayacağınız anlamına gelir.