Un Herlesi çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Un Herlesi çorbası nasıl yapılır?
  2. Pirinçli un çorbası nasıl yapılır?
  3. Helle çorbası ne demek?
  4. Helle çorbası nasıl yapılıyor?
  5. Amasya helle çorbası nasıl yapılır?
  6. Mercimekli Herle nasıl yapılır?
  7. Helle çorbası nerenin?
  8. Düğürcük çorbası nasıl?
  9. Salçalı un çorbası nasıl yapılır?
  10. Ayran aşı çorbası hangi yöreye ait?

Un Herlesi çorbası nasıl yapılır?

İlk önce 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı tereyağını tencere alıp hafif ısıtalım. Ardından unu ekleyip kavuralım dikkat edin hemen yanabilir o yüzden devamlı karıştırarak kavurun. Biraz rengi dönünce azar azar süt ve suyu ilave edin ilave ederken hızla karıştırın ki topak topak olmasın.

Pirinçli un çorbası nasıl yapılır?

Kısık ateşte 1 yemek kaşığı yağı fazla kızmayacak şekilde ısıtıyoruz üzerine unu ekleyip güzelce kavuruyoruz. Kavurduktan sonra 6 bardak soğuk suyu ilave ediyoruz, çırpıcı ile sürekli çırpıyoruz. Un parçacıkları eriyince pirinçi ekliyoruz pirinçler piştikten 10 dk sonra altını kapatıp tuzu ekliyoruz.

Helle çorbası ne demek?

Helle çorbası tarifinin tokat yöresine ait olduğu biliniyor. Unla ve mercimekle yapılan hele çorbası tarifinin diğer adı loğusa çorbası veya un çorbası olarak da biliniyor.

Helle çorbası nasıl yapılıyor?

Helle Çorbası (Un Çorbası) (Videolu) Tarifi Yapılışı
  1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  2. Tereyağı eridikten sonra, unumuzu ilave edelim.
  3. Unun kokusu çıkıp, kahverengi olana kadar kavuralım.
  4. Ardından suyumuzu ekleyelim ve tel çırpıcı ile hemen karıştıralım. ...
  5. Kaynayan çorbamıza, pirinç ve tuz ilave edelim.
Daha fazla öğe...

Amasya helle çorbası nasıl yapılır?

2 Yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 5 su bardağı soğuk su eklenir. Bir başka kapta bol suda haşlanmış bir çay bardağı pirinç hazırlanan meyaneye katılır. Kaynayana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Üzerine kara biber serpilerek servis yapılır.

Mercimekli Herle nasıl yapılır?

Önce mercimeği güzelce haşlıyoruz, ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı unu 1. 5 su bardağı su ile iyice çırpın. Mercimek pişince unlu karışımı tencereye yavaşça dökün ve bir yandan karıştırın. Ocağın altını kısıp bir tavada kalan 3 yemek kaşığı unu 1 tatlı kaşığı tereyağ ile rengi dönene kadar kavurun, dikkat edin yakmayın.

Helle çorbası nerenin?

Amasya mutfağına özgü olduğu bilinen Helle çorbası Tokat'ta da çokça pişiriliyor.

Düğürcük çorbası nasıl?

Düğürcük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Küçük küçük doğranmış soğanlar tereyağıyla hafif kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur. 1 lt. sıcak tavuk suyu dökülür. Bulgur, tuz ve kimyon eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır.

Salçalı un çorbası nasıl yapılır?

Salçalı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sıvı yağı tenceremizde kızdırdıktan sonra unu ilave edip kavuralım. 1 dakika kadar kavurduktan sonra salçamızı ilave edip 2 dakika kadar daha kavuralım.
  2. Sonra suyumuzu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatalım.

Ayran aşı çorbası hangi yöreye ait?

Ayran aşı Iğdır'daki usulünde bulgurla yapılmakta ve içine ebegümeci, evelik, pancar yaprağı gibi yeşillikler ile sarımsak da konulmaktadır. Tencereye su konularak bulgur kaynatılır. Buna ince ince doğranmış bütün otlar ilave edilip iyice pişirilir. 4 kaşık un suda ezilerek karışıma ilave edilir.