Hipermetrop sıfırlanır mi?

İçindekiler:

  1. Hipermetrop sıfırlanır mi?
  2. Bebeklerde hipermetrop nasıl anlaşılır?
  3. Hipermetrop nasil duzelir?
  4. Çocuktaki hipermetrop düzelir mi?

Hipermetrop sıfırlanır mi?

İlk yıllarda göz kürelerinin büyüyüp gelişmesi ile hipermetropileri de azalır, sıfırlanır veya miyopi gelişmeye başlar. Bu yüzden ilk birkaç yaşta refraksiyon kusuru (göz bozukluğu) düzeltilmez.

Bebeklerde hipermetrop nasıl anlaşılır?

Çocuklarda hipermetrop olduğunu anlamak bazen zor, bazen de kolay olabilir. Kuvvetli bir si olan çocuklarda içe doğru şaşılık görülebilir. Ya da çocuk bir cismi kendine doğru yaklaştırdığında, gözlerde hemen içe doğru kayma görülür. Bu durum, çocukta hipermetropi olduğunun belirtisi olabilir.

Hipermetrop nasil duzelir?

Hipermetropi tedavisinde gözlük, kontakt lens ya da cerrahi operasyon seçenekleri bulunmaktadır. Gözlük: En sık kullanılan ve tercih edilen tedavi şeklidir. Pratik olması, fazla bakıma ihtiyaç duymaması ve ucuz olması nedeniyle gözlükler, hipermetropi kusurlarını düzeltmede en sık tercih edilen merceklerdir.

Çocuktaki hipermetrop düzelir mi?

Bebeklerin çoğu, göz gelişimleri henüz tamamlanmadığı için hafif derecede hipermetrop olarak doğar. Bebeklerin gelişim süreci tamamlandığında, bu kusur kendiliğinden kaybolur. Ancak, bazı bebeklerde hipermetropi sorunu devam edebilir.