Sigortacılık sertifikası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Sigortacılık sertifikası nasıl alınır?
  2. Sigortacılık eğitim Merkezi'nin faaliyetleri nelerdir?
  3. Segem eğitimleri nerede yapılıyor?
  4. Segem sertifikasını nasıl alabilirim?
  5. Segem faaliyetleri nelerdir?
  6. Segem kime bağlı?
  7. Sigorta acentesi kimler açabilir?

Sigortacılık sertifikası nasıl alınır?

SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur. SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir.

Sigortacılık eğitim Merkezi'nin faaliyetleri nelerdir?

MADDE 5 – (1) Merkez, sigortacılıkla ilgili özellik taşıyan mesleki nitelikteki konular için gerekli sınavların tarafsız bir şekilde yapılması; toplumda risk ve sigorta bilincinin oluşturulması; sigorta sektörüne yetişmiş eleman istihdamına katkıda bulunulması; sigortacılık konusunda mevcut eğitim programlarının ...

Segem eğitimleri nerede yapılıyor?

Birinci dönem Acente Teknik Personel eğitimleri Antalya, Ankara, Diyarbakır, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, İzmir ve Trabzon il merkezlerinde yapılacaktır. İkinci dönem Acente Teknik Personel eğitimleri ise Ankara, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, İzmir il merkezlerinde yapılacaktır.

Segem sertifikasını nasıl alabilirim?

Bu tarihten sonra sertifikalarını görüntülemek ve yazdırmak isteyen adayların SEGEM internet sitesi, www.segem.org.tr, üzerinden üye girişi yaparak Sertifika Talep Formu işlemlerini yapmaları gerekiyor.

Segem faaliyetleri nelerdir?

Sigortacılık alanındaki eğitim ve sınav faaliyetlerinin standartlarını oluşturarak sektörde nitelikli eleman istihdamını artırmak, sektörün hizmet kalitesini yükseltmek ve gelişimine katkıda bulunarak uluslararası düzeye getirmektir.

Segem kime bağlı?

Sigortacılık Eğitim Merkezi, 3/6/2007 tarihli ve 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu'nun 31 inci maddesinde belirtilen faaliyetleri gerçekleştirmek üzere, Kanunun 24 üncü maddesinin 11 inci fıkrasına göre Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz olarak kurulan bir meslek kuruluşudur.

Sigorta acentesi kimler açabilir?

Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık(Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır.