Sale ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Sale ne anlama gelir?
  2. Sale ne demek Osmanlıca?
  3. Indirim ne anlama geliyor?
  4. Sad sale ne demek?
  5. Bisiklet selesi nasıl durmalı?
  6. Her sele her bisiklete olur mu?
  7. Selden geçti ne demek?
  8. Bisiklet boy ayarı nasıl yapılır?
  9. Bisiklet Sele yüksekliği nasıl ayarlanır?
  10. Ideal sele nasıl olmalı?
  11. Bisiklet selesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Sale ne anlama gelir?

ingilizcede satış ya da indirim demektir.

Sale ne demek Osmanlıca?

sale. Âfet, belâ, musibet, dâhiye.

Indirim ne anlama geliyor?

i. Bir bedelde yapılan indirme, iskonto, tenzîlât: “Fiyat indirimi.” “Vergi indirimi.” ... ѻ İndirim yapmak: Bedelini düşürmek, tenzîlât yapmak.

Sad sale ne demek?

(Fars. sāl “yıl”dan sāle) Yıllık, senelik: “Sad-sâle: Yüzyıllık, asırlık.”

Bisiklet selesi nasıl durmalı?

Selenizi Kendinize Göre Ayarlayın Pedalı yere en yakın olduğu konuma getirdiğinizde sürüş ayakkabısı ile ayak topuğunuzu pedalın üstüne koyun. Bu noktada bacağınız tam olarak açık ve düz ise doğru sele yüksekliğini bulmuşsunuz demektir.

Her sele her bisiklete olur mu?

Bisiklet Türlerine Göre Sele Her iki tür bisiklettte de beden ağırlığının önemli bir kısmı gidonda olduğundan seleye aktarılan güç oldukça azalır. Şehir bisikletlerinde ve tur bisikletlerinde ise geniş ve esnek yüzeyli seleler kullanışlı olur.

Selden geçti ne demek?

Serden geçmek kelimesi edebi metinlerde sık sık karşımıza çıkan bir kelime türüdür. Anlam olarak da dikkat çeken bir kelime olarak öne çıkıyor. ... Serden geçmek kelimesi anlam olarak bir kişinin her şeyden vazgeçmesi veya her şeyi göze alması şeklinde ifade ediliyor.

Bisiklet boy ayarı nasıl yapılır?

Boy ayarı, seleye oturulmuş durumda pedal en alttayken diz eklemi tam açık olacak şekilde yapılır. Ayak tarak ekleminden pedala temas etmelidir. Bu ölçü bir yandan en rahat sürüş konforunu sunar öte yandan bacaklardan pedala gücün en verimli oranda aktarılmasını sağlar.

Bisiklet Sele yüksekliği nasıl ayarlanır?

Pedalı yere en yakın olduğu konuma getirdiğinizde sürüş ayakkabısı ile ayak topuğunuzu pedalın üstüne koyun. Bu noktada bacağınız tam olarak açık ve düz ise doğru sele yüksekliğini bulmuşsunuz demektir.

Ideal sele nasıl olmalı?

İşaret koyduğunuz yerden yere olan uzaklığı metreyle ölçün. Elde ettiğiniz yükseklik sizin bacak uzunluğunuzu göstermektedir. Doğru sele yüksekliğiniz ise bu elde ettiğiniz yükseklikten 10 cm daha kısa olmalıdır. Yani eğer bacak uzunluğunuz 75cm ise doğru sele yüksekliği 65cm olmalıdır.

Bisiklet selesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Bisiklet selesi seçerken selenin uzun yada kısa mesafe kullanılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Geniş seleler kısa mesafelerde rahat olsa da uzun mesafelerde baldırların sürekli çarpmasından dolayı uzun turlarda sizlere problem yaşatacaktır.