Age tıp dilinde ne demek?

İçindekiler:

  1. Age tıp dilinde ne demek?
  2. Country türkçe anlamı ne demek?
  3. Age kısaltması ne demek?
  4. Age ne tıp?
  5. Age ne demek Latince?
  6. Age nasıl yazılır?
  7. Age hastalığı ne demek?
  8. Age içeriği ne demek?
  9. Tez de age ne demek?
  10. Age kısaltması nasıl yazılır?
  11. Kaynakta Age nedir?

Age tıp dilinde ne demek?

AGE nedir? Sıklıkla gıdalarla birlikte alınan mikrobiyal içeriğin oluşturduğu, bağırsakları tutan, ishal ile seyreden enfeksiyon. Virüslerden amiplere kadar değişik mikroorganizmalar ishale yol açabilir.

Country türkçe anlamı ne demek?

Türkçe karşılığı olarak Country kelimesi, 'ulus ve ülke' şeklinde genel anlamı ile beraber değerlendirilmektedir. Aynı zamanda buna benzer farklı anlamlar üzerinden de ele alınan bir kelime olduğunu söylemek mümkün.

Age kısaltması ne demek?

Türkçede a.g.e. (adı geçen eser), a.y. (yazara ait son zikredilen yer), a.e.(aynı eser,yer) şeklinde dipnot göstermede kullanılır.

Age ne tıp?

Açıklama: Yüksek İleri Glikasyon Son Ürünleri (Advanced Glycation End Products [AGE]), artmış endojen oluşumun ve/veya ekzojen absorbsiyonun sonucudur.

Age ne demek Latince?

Age terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Age teriminin tıbbi anlamı; n. ... Yaş.

Age nasıl yazılır?

Arka arkaya iki nottan ikincisinde bir önceki eserin başka bir sayfası verilecekse, a.g.e. (adı geçen eser), a.g.m. (adı geçen makale), yazılıp sonra sayfa numarası konmalıdır. Örnek : Şefika Kurnaz, Cumhuriyet Öncesinde Türk Kadını, Ankara 1994, s.30. Örnek : a.g.e, s.40.

Age hastalığı ne demek?

Akut ishal tipik olarak beş gün veya daha az devam eden ishal olarak tanımlanır. Akut gastroenterit (AGE) ise mide ve bağırsakların (ince veya kalın bağırsaklar) inflamasyonuyla birlikte giden akut kusma ve ishal ataklarıyla karakterize bir sendromdur.

Age içeriği ne demek?

İleri glikasyon son ürünleri (AGEs), protein veya yağ kan dolaşımında şekerle birleştiğinde oluşan zararlı bileşiklerdir. Bu işleme ise glikasyon denir. İleri glikasyon son ürünleri ayrıca gıdalarda da oluşabilir.

Tez de age ne demek?

Arka arkaya iki nottan ikincisinde bir önceki eserin başka bir sayfası verilecekse, a.g.e. (adı geçen eser), a.g.m. (adı geçen makale), yazılıp sonra sayfa numarası konmalıdır.

Age kısaltması nasıl yazılır?

3.Dipnotta ikinci kez geçen kaynak için, araya başka kaynaklar girmişse, yazarın adı ve soyadından sonra “age, agm, agt” gibi kısaltmalar kullanılır. Sayfa bilgilerinden başka bilgilere yer verilmez. (Örnek: Şaban Sağlık, age, s.134).

Kaynakta Age nedir?

Arka arkaya iki nottan ikincisinde bir önceki eserin başka bir sayfası verilecekse, a.g.e. (adı geçen eser), a.g.m. (adı geçen makale), yazılıp sonra sayfa numarası konmalıdır.