Karakoncolos Gecesi ne zaman?

İçindekiler:

  1. Karakoncolos Gecesi ne zaman?
  2. Koncolos ne demek?
  3. Karakoncilo ne demek?
  4. Kara Koncula ne demek?
  5. Goncoloz nedir?
  6. Sarı Koncolos ne demek?
  7. Revnak ı ne demek?
  8. Bir başka tepeden şiiri kimin?
  9. Revnak Osmanlıca ne demek?
  10. Revnak ı bahar ne demek?

Karakoncolos Gecesi ne zaman?

14 Ocak'a denk gelen kışın en soğuk günlerinde, denizden karaya doğru ilerleyen kuzey rüzgarları ile başlayan fırtına ile bu inanış birleştirilmiş ve her sene yaklaşık aynı tarihlerde ortaya çıkan fırtınaya Karakoncolos Fırtınası denilmiştir.

Koncolos ne demek?

i. (ses taklidi kelime olabilir; Yunanca'ya da geçmiştir) Umacı ve gulyabânî gibi çocukları korkutmak için îcat edilmiş hayâlî varlık [Genellikle Kara koncolos şeklinde kullanılır]: Senin baban koncolos mu idi? (Ahmed Midhat Efendi).

Karakoncilo ne demek?

Türk mitolojisinde, Karakoncolos, 'kara renkte ve çirkin olarak tasarımlanan bir umacı, bir kötülük cini'dir. Özellikle Kuzeydoğu Anadolu Türk kültüründe yer etmiş ve Bulgar folklorunde de rastlanan bir yaratıktır. ... Bulgar folklorunda yaratığa verilen Bulgarca isim ise Karakondjul'dur ve geceleri gezdiğine inanılır.

Kara Koncula ne demek?

Kara koncula, kışın en soğuk ve en çok kar yağan dönemidir. Bu mevsimde dışlarıda gezmenin tehlikesini telkin için bize şu hikeyeyi anlatırlardı.

Goncoloz nedir?

Goncoloz kötü ruhlu bir hortlaktır. ... Özellikle koyu kış gecelerinde gelir, bir fırsat kollayıp eve sızar, çocukların ruhuna girer. Bu çocuklar kötü insan olur.

Sarı Koncolos ne demek?

Arapça ṣarfu naẓar صرف النظر "göz ardı etme" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṣarf صرف "döndürme, çevirme" ve Arapça.

Revnak ı ne demek?

(ﺭﻭﻧﻖ) i. (Ar. revnaḳ) Göz alıcı güzellik, parlaklık, tâzelik, letâfet: Cihan bâğına verdi revnak-ı Firdevs-i a'lâyı / Temâşâ eyle sun'-i Hazret-i Bârî Teâlâ'yı (Bâkî).

Bir başka tepeden şiiri kimin?

Yahya Kemal BEYATLI - Bir Başka Tepeden.

Revnak Osmanlıca ne demek?

revnak / رونق Parlaklık, güzellik, tazelik, süs.

Revnak ı bahar ne demek?

Baharın güzellik ve tazeliği.