Istanbul'dan Heybeli Adaya nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Istanbul'dan Heybeli Adaya nasıl gidilir?
  2. Heybeliada dan Büyükada'ya nasıl gidilir?
  3. Istanbul Heybeliada nerede?
  4. Heybeliada ya ulaşım ücreti ne kadar?
  5. Heybeliada ne tarafta?
  6. Heybeliada nereye aittir?
  7. Kadıköy Heybeliada ne kadar sürüyor?
  8. Ada vapuru kaç para?

Istanbul'dan Heybeli Adaya nasıl gidilir?

Heybeliada'ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşılmaktadır. Aynı zamanda Bostancı İskelesi'nden hareket eden motorlarla da Heybeliada'ya gitmek mümkündür. Tarifeler yıl içinde mevsimlere göre değişiklik göstermekte olup, hafta sonlarında sefer sayısı artırılmaktadır.

Heybeliada dan Büyükada'ya nasıl gidilir?

Prenstur Tekneleri Prenstur deniz motorları Kartal-Büyükada-Heybeliada arasında her gün ring seferler yapıyor. Kartal'dan Büyükada yaklaşık 25-30 dakika, Heybeliada ise 30-35 dakika sürüyor. Güncel sefer ve saatleri prenstur.net adresinden görebilirsiniz.

Istanbul Heybeliada nerede?

4 tepeden oluşan Heybeliada, İstanbul adalarının orta yerinde bulunmaktadır. En yüksek tepe Değirmentepe'dir (136 metre) Diğer tepeler, Taşocağı Tepesi, Makarios Tepesi ve Ümit Tepesi'dir. Eski adı Papaz Tepesi olan bu tepe 85 metre yüksekliğinde olup üzerinde Papaz Okulu bulunmaktadır. Adada 4 de liman vardır.

Heybeliada ya ulaşım ücreti ne kadar?

Kartal'dan Heybeliada'ya İstanbul Kartal Deniz Yolcu Yük ve Turizm Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine ait Prenstur motorları ile 35 dakika süren bir yolculukla geçilir. 2020 itibariyle Kartal'dan Heybeliada'ya geçiş ücreti 10 TL'dir.

Heybeliada ne tarafta?

Heybeliada Marmara denizinde İstanbul'un Anadolu yakasına yakın bir konumda olan bir adadır. İstanbul'un sahip olduğu ve Marmara denizinde bulunan adalardan bir tanesidir.

Heybeliada nereye aittir?

Heybeliada, İstanbul'un Büyükada'dan sonra en büyük adasıdır. Adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir. İstanbul'un en çok rağbet gören sayfiye yerlerinden biridir.

Kadıköy Heybeliada ne kadar sürüyor?

Kabataş'tan kalkan Şehir Hatları vapuru Kadıköy'e uğrarsa 1 saat 20, uğramazsa 1 saat 10 dakikada Heybeliada'ya ulaşım sağlıyor. Direk Kadıköy'den ise yolculuk 1 saat sürüyor. Kabataş'tan Heybeliada'ya en hızlı yolculuk için Mavi Marmara veya Dentur'u tercih edebilirsiniz.

Ada vapuru kaç para?

Vapur Hatları
Merkez HatlarTam (TL)Öğrenci (TL)
Adalar Hattı
Tam (TL) ADAKARTSIZ/ADAKARTLIÖğrenci (TL)
BOSTANCI - ADALAR11,50/ 6,905,75
KABATAŞ- ADALAR
24 satır daha