Honda Civic i-Dtec nedir?

İçindekiler:

  1. Honda Civic i-Dtec nedir?
  2. VTEC Dtec ne demek?
  3. Honda Civic Elegance ne kadar yakıyor?
  4. VTEC 2 motor nedir?
  5. Honda Civic şanzımanı ne?
  6. Honda Civic 1.6 i vtec nedir?

Honda Civic i-Dtec nedir?

Honda i-DTEC Motor, Honda'nın EARTHDREAMS teknolojisi ürünü olan 1.6 L' lik dizel akıllı motorudur. Honda'nın akıllı dizel motoru olan İ-DTEC yüksek basınçta çalışabilen selenoid enjeksiyon sistemi, elektronic olarak kontrol edilebilen değişken kanatlı turboşarj sayesinde son derece verimli bir motordur.

VTEC Dtec ne demek?

VTEC, açılımı Variable valve Timing and Electronic lift Control olan sisteme verilen addır. Anlamı ise değişken supap zamanlaması, elektronik supap açıklığının kontrolü olarak bilinir. ... Bu supapların zamanını değiştirme gibi özelliklere sahip olan bir sistem olarak bilinir.

Honda Civic Elegance ne kadar yakıyor?

Üretici verilerine göre, şehir içi yakıt tüketimi 9.5 lt/100km, Şehir dışı yakıt tüketimi 5.3 lt/100km ve ortalama yakıt tüketimi 6.8 lt/100km olarak belirtilmiş.

VTEC 2 motor nedir?

VTEC, açılımı Variable valve Timing and Electronic lift Control olan sisteme verilen addır. ... Bu sistem sayesinde emme supaplarının açılma zamanı ve açılma miktarının artışını sağlamak mümkündür. Fazla süre açık kalmış olan supapların sayesinde silindire oksijen fazla girer ve motor torkunda artış yaşanır.

Honda Civic şanzımanı ne?

CVT şanzımanın kullanıldığı modeller arasında Honda Jazz, Honda City, Honda Civic, Nissan Micra, Nissan Pulsar, Subaru Forester, Subaru Impreza, Toyota Yaris, Toyota Corolla, Toyota Auris, Renault Koleos gibi araçlar var.

Honda Civic 1.6 i vtec nedir?

Motorun çalışması sırasında emme ve egzoz supapları arasındaki supap bindirmesini sürekli olarak değiştiren bir mekanizmadır. i VTEC, VTEC sistemlerinin en büyük dezavantajı olan orta devir bandındaki güçsüzlüğü ortadan kaldırmıştır. i-Vtec, Vtec sisteminin bir kombinasyonunu kullanmaktadır.