Süpürge otu faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Süpürge otu faydaları nelerdir?
  2. Funda yaprağı ne işe yarar?
  3. Süpürge otunun çayı nasıl yapılır?
  4. Funda Otu Nasıl Kullanılır?
  5. Funda yaprağı suyu zayıflatır mı?

Süpürge otu faydaları nelerdir?

Böbrek taşlarının düşmesine destek olan, idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi eden bu bitki, kalp ve damar hastalıklarından da korumaktadır. Prostat kanseri, gut hastalığı, bel soğukluğu gibi pek çok probleme de çözüm olarak kullanılmaktadır.

Funda yaprağı ne işe yarar?

İdrar yolu enfeksiyonlarını gidermeye yardımcı olur. •Funda yaprağı çayı böbrek taşlarının düşürülmesini sağlar ve enfeksiyon nedeniyle oluşan ishalin tedavisinde kullanılmaktadır. Gut hastalığının tedavisine yardımcı olmaktadır. Kan şekerinin düzenlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

Süpürge otunun çayı nasıl yapılır?

Süpürge Otu Çayı Nasıl Demlenir?
  1. Yaklaşık bir bardak suyu kaynatın.
  2. Suyu ateşten aldıktan sonra içine yaklaşık bir çay kaşığı taze ya da kurutulmuş süpürge otu ekleyin.
  3. 10 dakika demleme süresinden sonra çayınızı süzerek afiyetle içebilirsiniz.
  4. Çayı tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz.

Funda Otu Nasıl Kullanılır?

Funda yaprağı kurusundan yaklaşık 6 kaşık porselen veya cam bir demliğe koyulur. Kaynatılan su kuru funda yaprakları üzerine eklenir. Yaklaşık 15-20 dakika demlendikten sonra günde en fazla 2 bardak olmak üzere aç karnına tüketilir.

Funda yaprağı suyu zayıflatır mı?

Kaynatılmış suda 3 dakika kaynatılıp 15-20 dakika demlendirilen funda yaprağı vücuttaki yağları eritiyor, söktürücü ve terletici özellikleri sayesinde zayıflamaya yardımcı oluyor. Ayrıca funda yaprağı, böbrekleri ve idrar yollarını harekete geçirerek vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı oluyor” dedi.