Kemik yaşı ölçümü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kemik yaşı ölçümü nasıl yapılır?
  2. Hastanede kemik yaşı nasıl öğrenilir?
  3. Kemik yaşı büyük çıkar mı?
  4. Kemik yaşı doğru sonuç verir mi?
  5. Kemik yaşı hangi bölümde yapılır?
  6. Kemik yaşı büyük olursa ne olur?

Kemik yaşı ölçümü nasıl yapılır?

Kemik Yaşı Nedir, Nasıl Hesaplanır? Boyu kısa olan her çocuk ve ergende el-el bileği röntgen filmi tetkiki yapılır. Bu bize kemik yaşı olarak adlandırılan iskelet olgunlaşma derecesini gösterir. Çocuğun doğum tarihinden hesapladığımız, kendi takvim yaşıdır.

Hastanede kemik yaşı nasıl öğrenilir?

Kemik yaşı tespiti el – bilek röntgen filmlerinin radyolojik incelenmesi ile gerçekleştirilir. Bu amaçla kullanılan Greulich – Pyle Atlası kronolojik yaş gruplarına göre olması gereken standart el – bilek kemik haritalarından oluşmaktadır.

Kemik yaşı büyük çıkar mı?

Kendi yaşımıza göre kemik yaşımız ileriyse boy bir noktadan sonra uzamaz. Kemik yaşının ilerlemesine sebep, erken ergenliktir. Östrojen ve testosteron hormonları ilerlemeye sebep oluyor.

Kemik yaşı doğru sonuç verir mi?

Çünkü kemik, gelişimini 22-25 yaş aralığında tamamlayacaktır. Dolayısıyla bu yaş aralığından sonra kemik yaşının tespiti doğru sonuç vermeyecektir.

Kemik yaşı hangi bölümde yapılır?

Kemik yaşı ölçümü farklı birçok sebepten gerçekleştirilebilir. Çeşitli hastalıkların takibinin yanı sıra bazı adli vakalarda da bu kişinin kemik yaşına bakılabilmektedir.'' Kemik yaşı ölçümü hangi bölümde bakılır'' diye merak edenler Fizik Tedavi bölümüne veya Ortopedi bölümüne başvurabilirler.

Kemik yaşı büyük olursa ne olur?

Boyumuzun kaderini belirleyen kemik yaşımız ve anne – baba boyudur. Kendi yaşımıza göre kemik yaşımız ileriyse boy bir noktadan sonra daha uzamaz. Kemik yaşının ilerlemesine sebep, erken ergenliktir. Östrojen ve testosteron hormonları ilerlemeye sebep oluyor.