14 şubat sevgililer günü kutlamak günah mı?

İçindekiler:

  1. 14 şubat sevgililer günü kutlamak günah mı?
  2. Sevgililer Günü nasıl ortaya çıkmış?
  3. Sevgililer günü nereden çıktı?
  4. 14 Şubat Sevgililer Günü Nereden Gelmiştir?

14 şubat sevgililer günü kutlamak günah mı?

Daha pek çok hadîste, başka dinlerle ilişkisi veya sembolik değeri/fonksiyonu bulunan âdet ve uygulamaları Müslümanlara yasakladı. Bununla beraber gayri müslimlere benzeme amacı olmadan sevgililer günü, doğum günü ve evlilik günü gibi günlerde kişinin hanımına hediye almasının bir sakıncası yoktur.

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıkmış?

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir.

Sevgililer günü nereden çıktı?

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır.

14 Şubat Sevgililer Günü Nereden Gelmiştir?

SAINT VALENTINE VE SEVGİLİLER GÜNÜ 14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmış. Efsanenin başka bir yönü ise Aziz Valentine'nin İmparator Claudius hükümdarlığı ile aynı dönemde bir tapınakta papaz olarak hizmet vermesi ile ilgili.