Yağ asitlerinin mono ve Digliseritleri nedir?

İçindekiler:

  1. Yağ asitlerinin mono ve Digliseritleri nedir?
  2. Mono ve Digliseritler ne işe yarar?
  3. Gliserin mono stearat ne işe yarar?
  4. E 509 helal mi?

Yağ asitlerinin mono ve Digliseritleri nedir?

Emülgatör; su ve yağ gibi normalde birbiriyle karışmayan bileşenlerin karışmasını sağlamak için kullanılan katkı maddelerine verilen genel isimdir. Yağların gliserin ile oluşturdukları esterlere de; Gliserit adı verilir. Mono ve Digliserit yağ asitleri de gıdalarda yaygın olarak kullanılan Emülgatörlerden biridir.

Mono ve Digliseritler ne işe yarar?

Mono ve digliseridler, gıda endüstrisinde en yaygın şekilde kullanılan emülgatörler içinde yer almaktadır . Yüzey gerilimini azaltarak su ve yağın birbirine karışmasını ve homojen dağılmasını sağlamak için kullanılır.

Gliserin mono stearat ne işe yarar?

Yağ - su fazını emülsiye etmede oldukça etkili bir emülgatördür. Gıda ürünlerinin tabakalaşmasını ve raf ömrünü uzatmada da etkilidir. Bilhassa ekmek ve unlu mamüller ve pastacılık sektöründe, yağ sanayinde kullanılır. Gıda sanayinin dışında, kozmetik, deterjan, plastik ve ilaç sanayinde kullanım alanı bulur.

E 509 helal mi?

Kullanımındaki sınırlamalar: E509 bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryanlar ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejetaryanlar tarafından tüketilebilir. Kaynağı: Doğal tuz, deniz tuzu ve kayatuzunun parçasıdır.