Motor ne zaman rektefiye ister?

İçindekiler:

  1. Motor ne zaman rektefiye ister?
  2. Üst kapak rektefiye ne kadar?
  3. Motor rektefiye olmuş araç alınır mı?
  4. Yatak sarmış araç çalışır mı?
  5. Yatak sarmış araba nasıl anlaşılır?
  6. Araca segman atmak ne kadar tutar?

Motor ne zaman rektefiye ister?

İşlevini tam olarak yerine getiremeyen ve uzun süredir kontrol edilmeyen motorlara rektifiye işleminin uygulanması gerekir. Zaman içinde aşınan ve performansı düşen motorlarda uygulanan rektifiye, araç ve motor sağlığı açısından son derece önemlidir.

Üst kapak rektefiye ne kadar?

Rektifiye fiyatı genel olarak 500 - 2.500 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Motor rektefiye olmuş araç alınır mı?

Düzgün rektefiye yapılmış motorlu araçta alınır, sandık motor ya da şanzıman gelmiş, yetkili serviste değiştirilmiş araçta alınır. Boyalı arabada alınır.

Yatak sarmış araç çalışır mı?

Evet, hem çalışır hem de hareket edebilir.

Yatak sarmış araba nasıl anlaşılır?

Motorun yatak sarmaya başlamasının ilk belirtisi aracın yağ ışığının yanmasıdır. Motorun yatak sarmaya başlaması yağ azalmasından ya da bitmesinden kaynaklanacağı için öncelikle aracın yağ göstergesi yanar. Aracın motor sesinin normalden farklı bir ses çıkarması da yatak sarması problemini işaret edebilir.

Araca segman atmak ne kadar tutar?

Araçta yer alan pistonlar silindir içerisinde yukarı-aşağı hareket etmektedir. Bu şekilde hava yakıt daha düzgün şekilde Karışmaktadır. Segman atma maliyetleri otomobil marka modellerine göre farklılık gösterebilemektedir. Genel olarak segman atma maliyetleri 900-1500 TL aralığında fiyatlar oluşmaktadır.