Oblik kasları nasıl çalıştırılır?

İçindekiler:

  1. Oblik kasları nasıl çalıştırılır?
  2. Oblik kası nerededir?
  3. Yatık yan karın kası dönüşü nasıl yapılır?
  4. Intraabdominal organlar nelerdir?
  5. Intraabdominal apse ne demek?
  6. Intraabdominal enfeksiyonlar nelerdir?

Oblik kasları nasıl çalıştırılır?

İki kolunuzu vücudunuzun yanına uzatın. Kafanızı, boynunuzu ve omuzlarınızı kaldırın, sağ elinizi sağ topuğunuza getirin, bu sırada sağ obliklerinizi sıkıştırmış olacaksınız. Aynı işlemi sol elinizle de deneyin. Çalışmaya 1 dakika boyunca devam edin ve 3 set halinde uygulayın.

Oblik kası nerededir?

Genellikle adonis kası olarak bilinen karın kaslarının yan ve ön kısmında bulunan kas gruplarının adı oblik kaslarıdır. Oblik kasları geliştirildiğinde karın kaslarını çevreleyen veya çerçeveleyen bir yapıya sahiptir. Genel olarak karın kası çalışmalarında oblik kaslarının gelişimi üzerine fazla düşülmez.

Yatık yan karın kası dönüşü nasıl yapılır?

Yere yan yatın ve yere yakın olan kolunuzu göğsünüz hizasında yere uzatın. Diğer elinizi de boynunuzu çekmeyecek rahatsız etmeyecek pozisyonda başınıza koyun, daha sonra bacaklarınızı dizden kırın ve dizlerden kırık pozisyonda karnınıza doğru çekerek yukarı doğru kalkın. Nefes alarak kalkın ve vererek hareketi bitirin.

Intraabdominal organlar nelerdir?

Böbrekler, pankreas, üreterler retroperitoneal organlara örnektir. Eğer periton organı tamamen sarıyorsa bunlara intraperitoneal organlar denir. Karaciğer, mide, dalak intraperitoneal organlara örnektir.

Intraabdominal apse ne demek?

İntraabdominal apseler (İAA) karın boşluğu içersinde bir duvar ile sınırlandırılmış lokalize iltihap varlığıdır. İAA intraperitoneal, visseral ve retroperitoneal bölgelerde yerleşebilir.

Intraabdominal enfeksiyonlar nelerdir?

İntraabdominal infeksiyon (İAİ), barsakla- rın perforasyon veya yırtılması sonucu bakteri- lerin peritoneal kaviteye veya retroperitonyuma yayılması olarak tarif edilebilir. Karın içine dağı- lan bakteriler peritonite ve apse oluşumuna yol açarlar.