Karaciğerde hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Karaciğerde hastalığı nedir?
  2. Böbrek parankim ne demek?
  3. Parankim Echo nedir?
  4. Karaciğer ağrısı nasıl belli olur?

Karaciğerde hastalığı nedir?

Karaciğer hastalıklarının başında öncelikle siroz ve hepatit hastalığı gelmektedir. Karaciğer hastalıklarının en çok görülen belirtileri şu şekildedir. Karaciğer hastalıklarında en sık görüleni Hepatit hastalıklarıdır. Virüs, ilaç, alkol ve karaciğer yağlanması nedeniyle görülebilir.

Böbrek parankim ne demek?

Vücutta karın arka duvarına yerleşmiş olan organlardır. Böbrek kanseri böbreğin parankim adı verilen idrarı üreten kısmında bulunan hücrelerden kaynaklanır. Bunlara böbrek hücreli kanser adı verilir. Böbrek parankim kanserleri yetişkinlerde görülen tüm kanserlerin %3'ünü oluşturur.

Parankim Echo nedir?

Parankim ekosu bir nevi nodül olmaktadır. Akciğerde yer almakta olan parankimler üzerinde yani dokularda bulunmakta olan çap değeri 3 cm civarında bir yumrudur. Küresel bir yapıda bulunan yumrunun tespiti radyolojik görüntüler ile tespit edilmektedir.

Karaciğer ağrısı nasıl belli olur?

Ağrı yalnızca karaciğer bölgesinde değil etrafında da hissedilebilmektedir veya farklı belirtiler gösterebilmektedir. Karaciğerin olduğu bölgede göğüs kafesinin sağ üst çeyreği üstünde meydana gelebilmektedir. Şayet karaciğer işlevini yitirir ise bu bölgede aşırı derecede hassaslık ve ağrı ortaya çıkmaktadır.