ROP muayenesi nasıl randevu alınır?

İçindekiler:

  1. ROP muayenesi nasıl randevu alınır?
  2. Göz sağlığı ne demektir?
  3. ROP taraması nasıl yapılır?
  4. ROP muayenesi yapılmazsa ne olur?
  5. ROP kendiliğinden geçer mi?

ROP muayenesi nasıl randevu alınır?

Hastanemizde ROP muayenesi için randevu almaya gerek yoktur. Her gün saat 13.30 da ROP muayeneleri yapılmaktadır. Geldiğiniz gün rop muayenesi olabilirsiniz. Hastanemizi arayıp göz polikliniğini bağlatarak (dahili numara: 1310) muayene sırasına bebeğin adını yazdırabilirsiniz.

Göz sağlığı ne demektir?

Göz sağlığı, yaşam kalitesi açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Bazı göz hastalıkları erken dönemde tedavi edilmediklerinde ilerleyerek görme kaybına varan kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu nedenle düzenli göz muayenesi yaptırmak ve gözlerdeki olası hastalıkları ilerlemeden tespit etmek büyük önem taşır.

ROP taraması nasıl yapılır?

ROP muayenesi damla ile uyuşturularak (topikal anestezi) yapılır. Narkoz gerektirmez. Göz bebekleri işlemden yarım saat önce damla ile büyütülür. Göz uyuşturulduktan sonra kapaklar gözü rahatsız etmeyen özel bir alet ile açılır.

ROP muayenesi yapılmazsa ne olur?

ROP hastalığının en önemli sonucu körlüktür. Özellikle ihmal edilen takip ve tedavi yapılamayan hastalarda görülür. Tedavi edilen hastalarda çok geç safhada değilse körlük gelişmez.

ROP kendiliğinden geçer mi?

ROP hastalığı % 80 kendiliğinden geriler. Hastaların %20'sinde tedavi ve takip gerekir. Özellikle Evre 3 hastalar tedavi için çok uygundur. Bu evre geçirilirse hastalık ilerler ve körlükle sonuçlanabilir.