Gebelikte hematom ne zaman geçer?

İçindekiler:

  1. Gebelikte hematom ne zaman geçer?
  2. Hematom nedir neden olur?
  3. Vajinal hematom nedir?
  4. Gebelikte hematom ağrı yapar mı?
  5. Hematom kendiliğinden geçer mi?
  6. Doğum sonrası hematom nedir?
  7. Makatta pıhtı nasıl geçer?

Gebelikte hematom ne zaman geçer?

Hematomun yok olduğu görülene kadar sık aralıklarla ultrason incelemesi ve anne adayının bebeğinin kalp atışlarını görmesi önemlidir. Hematomlar genelde 1-2 hafta içinde kaybolurlar.

Hematom nedir neden olur?

Cilt üzerinde veya alt dokulardaki kan damarlarında oluşan kanamalara hematom adı verilmektedir. Bu kanamalar travma veya yaralanmalar sonucunda meydana gelebilmektedir. Normal bir bölgede damarın dışında kanama başladığı zaman bu kanamanın durdurulması için kan pıhtısı oluşmaktadır.

Vajinal hematom nedir?

Eğer kan eksternal (dış) genital organları saran cilt altındaki konnektif (bağ) dokuya veya vajinal mukozanın altına geçerse vajinal veya vulvar hematom halini alır. Hematom, genellikle yüzeysel dokularda laserasyon olmaksızın kan damarlarındaki yaralanmayla şekillenir.

Gebelikte hematom ağrı yapar mı?

Bu kanamaya yol açan unsur ise gebelik zarı ile rahim arasında birikim yapan kanın bir süre sonrasında vajinadan sızmaya başlamasıdır. Kanama şikayeti ile doktora başvuran kadınların büyük bölümünde bu rahatsızlık saptanıyor. Kanama dışında ağrı, sızı, kramp ya da ateşlenme gibi farklı semptomlar ortaya çıkmaz.

Hematom kendiliğinden geçer mi?

Herhangi bir kaza ya da travma sonrası da hematom dediğimiz cilt altına kanamalar olabilir, bunlar o bölgede bir şişlik oluşturabilir ve bu zamanla geçer. Yine bir iltihaba bağlı olarak oluşan abse gibi şişlikler de tedaviyle tamamen geçen oluşumlardır.

Doğum sonrası hematom nedir?

Hematom epizyotomi dikilirken farkedilmeyen bir atardamarın açık kalması sonucu kanamanın devam etmesi ve epizyotomi bölgesinde hapsolması sonucu oluşur. Tedavi için epizyotomi kesisi yeniden açılarak damar bulunur ve bağlanarak epizyotomi yeniden kapatılır.

Makatta pıhtı nasıl geçer?

Perianal Hematom Tedavisi Ciddi perianal hematom vakalarında genellikle bölge lokal anestezi ile uyuşturularak hematomu keserek pıhtı boşaltılır. Prosedür, yaranın bir veya iki gün sonra kendiliğinden kapanmasıyla anında rahatlama sağlayabilir.